Breng je eigen bar naar de tent tijdens de ‘Keet Parade’

De Keet Parade
Het idee ontstond als een parodie op de Gay Parade en met de bar van de ONZIN appgroep in het achterhoofd.  Onder leiding van de Markelose Esther Roos van Communicatiebureau Catapult in Hellendoorn werden commissieleden van Dorpsfeest Markelo eind vorig jaar uitgedaagd om na te denken over vernieuwingen, aanvullingen en veranderingen rondom het jaarlijkse Markelose feestweekend.  “Zeker niet alle ideeën die tijdens deze sessies zijn geopperd kunnen we uitwerken maar een idee dat meteen door iedereen bijval kreeg en waarvan al snel duidelijk werd dat we deze voor Dorpsfeest 2019 moeten oppakken, is de Keet Parade”, vertelt Hilko Pruntel. De organisatie is in handen van Peter Tjoink en Erik Bouwhuis. “Vorig jaar hebben we met onze ONZIN-appgroep een bar gemaakt en zijn we met z’n allen inclusief de bar op zaterdagmiddag naar de tent gegaan”, vertelt Peter Tjoink, lid van de appgroep. Erik Bouwhuis, voorzitter van de Creatieve Commissie vult aan: “Het was geweldig om die bar vorig jaar in de tent te zien staan met een flinke groep feestvierders er omheen”.

De werktitel Keet Parade bekt lekker maar is misschien ook verwarrend. “We roepen buurten, verenigingen, vriendengroepen, sportteams, keten en families op om het voorbeeld van de ONZIN appgroep te volgen. Ga samen aan de slag en bouw je eigen bar! Iedereen is welkom en bij een deelname van minimaal 5 groepen dan is de 1e Keet Parade wat ons betreft een feit. Dan zullen we de ruimte creëren voor een spectaculaire opkomst  en zorgen voor een ludieke doch deskundige jury”, aldus Erik Bouwhuis. “Wanneer we 2 bars hebben is dat al een verdubbeling van vorig jaar maar wanneer er breder gehoor wordt gegeven aan deze oproep zal dat een bijzondere dimensie geven aan de zaterdag die steeds meer bekend staat als een dag voor het hele gezin”, geeft Hilko aan.

Wees creatief!
Wees creatief en denk naast de gebruikelijke bars eens aan andere bars zoals een snoepbar, hakkenbar, saladebar of cocktailbar. De voorwaarden worden op korte termijn bekend gemaakt. De bar moet natuurlijk mobiel en eenvoudig te verplaatsen zijn. De Keet Parade is op zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur in de feesttent en zal duren totdat de Schutterskoning bekend is, dan zullen de bars de tent moeten verlaten…

Opgave
Geef je snel op en wees verzekerd van een plek tijdens de 1e editie van de Keet Parade op zaterdag 24 augustus tijdens het Dorpsfeest Markelo 2019! Vul het inschrijfformulier in!

Op zaterdag 13 april wordt bij De Haverkamp een Creatieve ochtend georganiseerd waar wagenbouwers vanaf 9.00 uur van harte welkom zijn om samen met de Creatieve Commissie hun optochtwagen uit te werken. “De groepen die mee willen doen aan de Keet Parade zijn hier natuurlijk ook van harte welkom om en met ons van gedachten te wisselen”, geeft Erik Bouwhuis aan.