Meedoen met de optocht

Zondag

De optocht van het Dorpsfeest Markelo is altijd op zondagmiddag. De vrolijke en kleurrijke optocht bestaat uit themawagens, vrije wagens, loopgroepen en muziek- en dansgroepen. Deze trekt bekijks van Markeloers, veel oud-Markeloers en zelfs van mensen ver buiten ons dorp.

Aan de optocht gaat een flinke voorbereiding vooraf. De optochtcommissie is er eigenlijk het hele jaar druk mee en ook de creatieve commissie ondersteunt. In februari wordt het thema op ludieke wijze bekendgemaakt. Veel fanatieke optochtbouwers (vaak buurten) zijn daar bij. Dat is ook het moment dat de publiciteit van Dorpsfeest Markelo op de website, social media en via de pers aftrapt.

Om van de optocht een feest te maken, de organisatie in goede banen te leiden en te voldoen aan strenge eisen ten aanzien van verzekering en veiligheid, zijn belangrijke documenten opgesteld.

Voorwaarden optochtwagen

Een wagen mag niet zomaar deelnemen aan de optocht. Er zijn voorwaarden, zeker met het oog op veiligheid, waaraan de wagens moeten voldoen.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

Een optocht (organiseren) is geweldig. Maar er kunnen dingen misgaan. Wie is verantwoordelijk, aansprakelijk en draait op voor eventuele schade? Er is een Praalwagenverzekering, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Een verzekering die niet alleen het vermogen van de verzekerde veilig stelt maar er ook voor zorgt dat als er eens wat mis gaat, de benadeelde niet met lege handen achterblijft. De Stichting Dorpsfeest Markelo heeft de verzekering collectief afgesloten.

Prijzengeld

Meedoen is belangrijker dan winnen. Voor de wagens die in de prijzen vallen is een geldbedrag beschikbaar. Weten hoe en hoeveel?

Aflasting optocht

Moet de optocht door onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld door extreem weer, afgelast worden voor of tijdens de optocht dan staan afspraken daarover vast: