Toernooi 2024

In samenwerking met de lokale horeca gaan we ook dit jaar weer een toernooi organiseren om te strijden voor de titel Biljartkoning(in) van 2024. Op donderdagavond 22 augustus zal bij de Haverkamp de grote finale avond plaats vinden.

Nieuwe opzet van gemengd toernooi
In 2023 hebben we sinds jaren weer een gemengd toernooi georganiseerd, als organisatie was dit zeker voor de finale avond een erg geslaagde opzet. Tevens hebben we geïnformeerd bij (oud) deelneemsters van het biljart toernooi hoe zij aankeken tegen de wijziging van gescheiden toernooien naar één gemengd toernooi. Deze feedback hebben we verwerkt in de opzet van 2024.

In 2024 gaan we spelen met moyenne groepen, hierin worden deelnemers ingedeeld op redelijk gelijkwaardige moyennes. Wat hierin nieuw gaat zijn, is dat er één moyennegroep is voor de dames. Dit gaat met andere woorden inhouden dat we starten met gescheiden toernooien en we later in het toernooi de overgebleven deelnemers gaan samenvoegen. Hierdoor krijgen we wederom één koning(in). We zullen hiermee in de eerste ronden (indien mogelijk) proberen om een aantal ‘dames’ avonden te creëren.

Reglement
Zoals aangegeven spelen we dit jaar met het principe van loting op basis van moyenne groepen. Je loot dus tegen een tegenstander van een gelijkwaardig niveau. We spelen in het zogenaamde “afvalsysteem”, de verliezer van de betreffende partij is direct uitgeschakeld. Eén of meerdere beste verliezers kunnen worden ingeloot indien er een oneven aantal overblijft of het voor de toekomstige loting beter is deelnemers toe te voegen. Op basis van het aantal inschrijvingen gaan we kijken wanneer we moeten inloten. We zullen niet meer persé kijken naar zo minimaal mogelijk aantal in loten, maar mogelijk naar zo vroeg mogelijk inloten.

Het aantal te maken caramboles gaat op basis van je moyenne, voor alle deelnemers houden we hier de moyennelijst aan. Uiteraard moeten alle deelnemers het gehele toernooi woonachtig zijn in Markelo om kans te maken op de titel van Biljartkoning(in) 2024.

Speelweken
De eerste drie ronden zullen gespeeld worden in de volgende weken, waarbij we zoveel mogelijk zullen indelen op dinsdag-, woensdag- en donderdagen:

  • Ronde 1: 8 t/m 12 april
  • Ronde 2: 6 t/m 10 mei
  • Ronde 3: 3 t/m 7 juni  

Opgeven
Voldoe je aan het reglement en wil je je opgeven? Dat kan op twee manieren en tot en met vrijdag 22 maart. Bij opgave ga je akkoord met het feit dat de biljartcommissie de naamgegevens en telefoonnummers gaat delen met de overige deelnemers van het toernooi in 2024.

Als je je per e-mail opgeeft, geef dan in ieder geval de volgende gegevens door:

  • Naam
  • Moyenne (Bij minimaal 3 wedstrijden gespeeld in de LOGO competitie kan je het Alg Moyenne opgeven, anders het Huidig moyenne van de MBC voor 2024 en indien niet bekend kan die niet worden doorgegeven)
  • Telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer)

De biljartcommissie hoopt op een groot aantal deelnemers!