Muziekprogramma Dorpsfeest Markelo 2019 bekend!

Met nog iets meer dan 30 dagen te gaan, komt het Dorpsfeest Markelo 2019 steeds dichterbij. Met gepaste trots kunnen we nu ook het volledige muziekprogramma bekendmaken! Zijn jullie er klaar voor?

Het samenstellen van het muziekprogramma is een mooie uitdaging. Voorzitter van Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel: “We proberen een gevarieerd aanbod samen te stellen die elke bezoeker, van jong tot oud, een feestgevoel kan bezorgen. Hiervoor hebben we vijf adviseurs en kijken we uiteraard ook naar populaire feesten en festivals om ons heen. Ik denk dat we dit jaar een gaaf muziekprogramma hebben, met lokaal en nationaal bekende artiesten”.

Doordat het podium vanaf dit jaar op de lange zijde staat, hoopt het Dorpsfeestbestuur op nog meer interactie tussen de feestgangers en de optredende bands/acts. “We hopen natuurlijk op een bomvolle tent, ondanks dat er letterlijk “om ons heen” ook van alles georganiseerd wordt. Wat dat betreft is de keuze enorm voor de bezoeker. En we kunnen vooral trots zijn op het Dorpsfeest Markelo in de vorm zoals het nu is” aldus Hilko.

 

OVERZICHT PER DAG

Vrijdag 23 augustus – De Grösmeijers, Kraakthelder & OkDetNog
Eerder al maakten we bekend dat we op vrijdagmiddag om 16.30 uur het Borreluurtje aftrappen met niemand minder dan ons ‘eigen’ Amusementsorkest “De Grösmeijers”. Zij kunnen niet wachten om alle Markeloërs te verrassen met hun (nieuwe) repertoire & uit hun dak te laten gaan!

En we blijven vrijdag op de “Maarkelse tour”, want om 21.00 uur neemt all-round coverband “Kraakthelder” –met Markeloër Gerben Maas als gitarist- het stokje over. We kunnen het dus met recht een “Maarkelse Meutoamd” noemen. Het is extra bijzonder dat Kraakthelder de Markelose Dorpsfeesttent aandoet vanwege hun eerder aangekondigdeafscheid.

En last but not least: om 22.30 uur bestormt “OkDetNog” het podium. OkDetNog? Jawel, een heuse “Maarkelse Gelegenheidsformatie”. Wie, wat, waarom en hoe wordt de komende tijd duidelijk… maar reken erop dat deze heren er, met nieuwe zelfgeschreven en oud-bekende Markelose nummers, een ongekend feest van maken!

 

Zaterdag 24 augustus – Wahnsinn, de Herrieschoppers, Weekend Warriors & FeestNation
Nadat iedereen FestiFun, de Keet Parade en het Vogelschieten heeft bezocht, kun je je vanaf 15.00 uur in Duits/Oostenrijkse sferen wanen in de tent met “Wahnsinn”. Op voorgaande edities van het Dorpsfeest wisten deze heren er al een grandioos feest van te maken. En ook fijn: je kunt je dirndl of lederhosen na het Vogelschieten dus gewoon aanhouden!

En voor wie nog energie overheeft, kan ’s avonds helemaal uit z’n plaat gaan met allereerst “de Herrieschoppers”, met Markeloërs Tijn Fleerkate en Mart Ganzevles achter de knoppen. Dit duo is wereldberoemd in Markelo en omstreken en maken van elk feest een dikke party!

Later op de avond komt de 7-koppige band “Weekend Warriors” de boel nog meer wakker schudden. Deze enthousiastelingen hebben al menig publiek weten te vermaken… en hóe! Pop, rock, hardcore, alles komt voorbij. En voor wie ze niet kent: de Weekend Warriors stonden ook op festivals als Paaspop en de Zwarte Cross. Dat zegt genoeg, toch?

Als waardige, knallende afsluiter voor de zaterdag, pompen om 00.30 uur de vette beats van “FeestNation” door de speakers in de tent! Deze mannen hebben maar één doel: de hele tent op z’n kop zetten met de allerbeste partytracks. Dit kunstje deden ze eerder al op o.a. Defqon.1 en Freshtival. FeestNation is alom bekend bij de wat meer jeugdigen onder ons. Dus wees erbij en #jointhenation!

 

Zondag 25 augustus – Maxim & Perfect Showband
Omdat “De Grösmeijers” op zondagochtend hun roes mogen uitslapen, staat coverband “Maxim” uit Holten op de planken. Zij vermaken het Markelose publiek muzikaal tijdens het Frühshoppen.

En al jarenlang een topband die dit jaar Markelo laat kennismaken met hun nieuwe zangeres: niemand minder dan de Perfect Showband sluit de zondag muzikaal af! Van 15.00 tot 24.00 uur halen ze alle laatste restjes energie uit je lijf, zodat je ‘s maandags moe maar voldaan terug kunt kijken op een fantastisch Dorpsfeest Markelo 2019!

 

BLOKKENSCHEMA

VRIJDAG

23 augustus

ZATERDAG

24 augustus

ZONDAG

25 AUGUSTUS

16.30 uur

De Grösmeijers

15.00 uur

Wahnsinn

10.00 uur

Maxim

21.00 uur

Kraakthelder

21.30 uur

De Herrieschoppers

15.00 uur

Perfect Showband

22.30 – 23.00 uur

OkDetNog

22.30 uur

Weekend Warriors

20.30 uur

Perfect Showband

23.00 uur

Kraakthelder

00.30 uur

FeestNation