Markelose feesttent en buitenterrein krijgen andere indeling

Ben je van plan om het Dorpsfeest Markelo te bezoeken op 22, 23 of 24 augustus? Dan moet je niet raar opkijken als je de tent binnenloopt! Vanaf dit jaar kent de feesttent namelijk een andere indeling. Het podium staat niet meer aan de korte zijde (kopse kant), maar aan de lange zijde (kant van de Kaasfabriek Markelo). Met deze nieuwe indeling is er meer samenhang tussen het buitenterrein en de tent en bovendien biedt het voor optredende muzikanten meerdere voordelen. Ook krijgt het aangrenzende buitenterrein van de tent een andere plaats en indeling.

De nodige uitdagingen
Maar het verplaatsen van een podium doe je niet ‘zomaar’ even: daar komt best veel bij kijken. De Tentcommissie is aan de slag gegaan met het uitwerken van een concreet plan ten behoeve van het verplaatsen. Bryan ter Braack, voorzitter van de Tentcommissie, vertelt: “We waren uiteraard enthousiast over het nieuwe plan en het verplaatsen van het podium, maar zagen ook wel de nodige uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van bierleidingen, het verplaatsen van de vrijwilligersruimte, de geluidsinstallatie, etcetera. Echt óveral moet je over nadenken. Uiteindelijk zijn we er met alle betrokkenen uitgekomen. We zijn als Tentcommissie ontzettend trots op de indeling zoals die er nu ligt. Zowel in de tent als op het buitenterrein!”.

Voordelen van podium op lange zijde
Eén van de voordelen van een podium op de lange zijde, is dat er op deze manier veel meer ‘praktische ruimte’ gecreëerd wordt in de tent. Bryan: “De geluidsinstallatie verdwijnt uit het midden van de tent en komt aan het plafond achter de bar te hangen. Zo heb je vanuit alle hoeken in de tent goed zicht op het podium. Daarnaast staan de optredende bands/muzikanten veel dichter op het publiek, omdat het podium iets lager is. Zo krijgen zij veel meer interactie met de feestvierders”.

Hoe komt het eruit te zien?
Beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden. Hieronder staat ter illustratie een plattegrond van het nieuwe Dorpsfeestterrein. Het buitenterrein (inclusief eetstraat) verplaatsen we naar de voorzijde van de tent, richting ’t Wapen van Markelo. Ook is de nieuwe indeling van de tent op de plattegrond te zien.

“De indeling van het Dorpsfeestterrein is heel gaaf geworden. We verwachten dat de tent intiemer wordt en onderschat ook het buitenterrein niet! Dat wordt een gezellig plein met meer eetgelegenheden dan voorgaande jaren en op gezette tijden komen hier mooie foodtrucks en een grote BBQ te staan. Waar bezoekers eerder staand moesten eten zorgen we dit jaar voor verrassende zitjes. Dus als je op een gegeven moment zere voeten hebt van al dat gefeest in de tent, kun je languit relaxen op het buitenterrein. Laat je verrassen!”, sluit Hilko af.