Vogelschieten

Zaterdag

Vogelschieten 

Het vogelschieten is een eeuwenoude traditie die niet weg te denken valt uit het programma van het Dorpsfeest Markelo. Alle inwoners van ons mooie dorp kunnen op de zaterdagmiddag strijden voor de eervolle titel Schutterskoning(-in) van Markelo. 

Natuurlijk is de nieuwe koning(-in) eregast tijdens het zondagochtendprogramma en in de grootse optocht voor een heuse zegetocht door het dorp.   

Sinds 2019 vindt het vogelschieten plaats midden in het dorp op de rotonde voor Het Beaufort. Op deze sfeervol aangeklede locatie wordt het feest compleet gemaakt door optredens van Amusementsorkest de Grössmeijers die al in alle vroegte de koning(-in) van het jaar daarvoor op feestelijke wijze hebben opgehaald uit huis.  

Praktische info 

Locatie: rotonde voor Cultureel Centrum Het Beaufort in Markelo
Prijs: 20 euro (incl. 2 munten)
Start inschrijving: 12.30 uur 

Start vogelschieten: 13.00 uur 

 Regelementen 

  • De Vogelschietcommissie wil iedereen de kans geven om meerdere keren te schieten. Daarom werd in 2016 besloten om het maximale aantal deelnemers vast te stellen op 150 schutters.  
  • De inschrijving start om 12.30 uur, voorinschrijving is niet mogelijk.  
  • Alleen inwoners van Markelo van 18 jaar en ouder kunnen meedoen, bij de inschrijving moet een persoonlijk identiteitsbewijs getoond worden.  
  • Men kan niet inschrijven voor iemand anders! De schutterskoning van het afgelopen jaar mag uiteraard meedoen.  
  • De Schutterskoningen/koninginnen van de buurtschappen, die uitgenodigd zijn door de vogelschietcommissie, krijgende mogelijkheid om deel te nemen.   
  • Zodra de maximale deelname bereikt is, zal dit kenbaar gemaakt worden.  
  • Het eerste schot wordt door de huidige Schutterskoning gelost zaterdag om 13.00 uur.