Nieuwe locatie voor vogelschietterrein

Het vogelschieten is een van de tradities die het Dorpsfeest Markelo kleur geeft. De locatie verdient dan ook een nostalgische plek. In de afgelopen maanden is daarom achter de schermen gezocht naar een alternatieve locatie voor het vogelschietterrein. “Maandagavond hebben we de nieuwe locatie gepresenteerd bij de vogelschietcommissie, die overigens na een goed en structureel overleg met de gemeente is overeengekomen. We hebben groen licht van de wethouder en denken een authentieke Markelose plek voor het vogelschieten te kunnen creëren op de kruising Grotestraat, Goorseweg en het Burgemeester de Beaufortplein”, geeft Hilko Pruntel aan.

Over de invulling van deze nieuwe locatie, die op een centrale plek in Markelo is gelegen is Hilko duidelijk. “Het credo ‘alleen ga je sneller maar samen kom je verder’ ligt ook hier ten grondslag aan het zoeken naar een goede maar tevens vaste locatie voor het vogelschieten. In de aanloop naar het vastleggen van deze locatie zijn veel wensen en op- en aanmerkingen meegenomen en is niet gedacht in beperkingen maar juist in mogelijkheden. Het is nu aan de commissie om een plan op te stellen voor deze nieuwe plek voor het traditionele vogelschieten tijdens Dorpsfeest Markelo”,  geeft Hilko aan.

Voorzitter van de Vogelschietcommissie, Jan Willem Kevelam is erg blij met de nieuwe locatie en geeft aan dat de commissie met beide handen de uitdaging aangrijpt om een sfeervolle en blijvende locatie voor het vogelschieten te ontwikkelen. “Driemaal is scheepsrecht. Na de verhuizing van het vogelschietterrein naar het buitenterras en vorig jaar op het Roggeplein hopen we nu een draaiboek te kunnen maken en het vogelschieten een sfeervolle locatie te geven voor meerdere jaren”, vertelt Jan Willem enthousiast.

Bron: Maarkelsnieuws