Young Leaders van Manege Snorrewind zorgen voor stemformulieren

De oproep aan verenigingen van de Optochtcommissie van Dorpsfeest Markelo om zich aan te melden om te helpen met het uitdelen en innemen van de stemformulieren voor de publieksprijs van de optocht leverde een hele snelle reactie op. “ik las het bericht op Maarkelsnieuws en nadat ik contact had gehad met Erna Bronsvoort ontstond het idee om ons aan te melden met de Young Leaders van Manege Snorrewind en de vergoeding die we hiervoor krijgen van de Optochtcommissie, te schenken aan Villa Joep”, vertelt Dianne Bakker. De Optochtcommissie kan hierdoor rekenen op de inzet van Manege Snorrewind die met circa 10 Young Leaders in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar zorg dragen voor de stemformulieren tijdens de optocht. De Optochtcommissie is erg blij met de aanmelding van de enthousiaste groep en vinden het een heel erg mooi gebaar dat zij de vergoeding die er tegenover staat schenken aan Villa Joep.

“De Young Leaders zijn naast ruiters, personen die bij ons meedoen met een doorlopend leer- en ontwikkelprogramma. Hierin leren zij allerlei zaken en aspecten die wel met paarden en manege te maken hebben, anders dan het paardrijden. Vaardigheid en kennis over bijvoorbeeld voeding, stalonderhoud, organisatie van wedstrijden en leiding geven komen aan de orde hier”, vertelt Erna. De groep wil erg graag meelopen voor Villa Joep omdat manege Snorrewind zich al jaren inzet voor deze stichting.

Villa Joep zamelt geld in voor de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. Met allerlei acties wordt het hele jaar door geld ingezameld hiervoor door Manege Snorrewind. “Dit keer vonden wij het meelopen tijdens de optocht dus een mooi initiatief om geld in te zamelen voor Villa Joep” aldus Dianne en Erna.

Een vakkundige jury beoordeelt de themawagens, vrije wagens en loopgroepen. Om een publieksprijs te kunnen bepalen kan het publiek sinds vorig jaar hun voorkeur uitbrengen per SMS. Daarnaast worden door een Markelose vereniging aan het begin van de optocht altijd stemformulieren uitgedeeld en deze worden na afloop van de optocht met de bekende bakfiets weer ingenomen.