Wat brengt de optocht Markelo in 2020?

Wat brengt de optocht Markelo in 2020? Het aftellen is begonnen. Over 200 dagen is het zover. Dan kleurt de optocht het straatbeeld van Markelo. De thematrekking bij de Haverkamp is de aftrap voor een nieuw wagenbouwseizoen. Op woensdagavond 12 februari waren 11 buurten nieuwsgierig naar het thema voor 2020. De optochtcommissie maakte het thema weer op originele wijze bekend.

‘Oh wat een jaar!’ wordt het hoofdthema waaraan de wagenbouwers creatief hun eigen invulling mogen geven. Terug in de tijd, in het nu of juist de toekomst vooruit? Jaartallen bieden volop mogelijkheden. Dat bleek al op de trekkingsavond. Wie kent het quizspel ‘Ren je Rot’ nog? Wie wist de juiste jaartallen te koppelen aan vragen in uiteenlopende categorieën? Ook de volgorde van de optochtopstelling is vastgesteld.

Buurten mogen voor het derde jaar op rij hun eigen subthema bedenken, waarmee zij nog meer creatieve vrijheid krijgen. Tot 1 juli 2020 mogen de buurten hun subthema aanleveren bij de optochtcommissie.

Oh wat een jaar. Voor Dorpsfeest Markelo was 2019 een jaar om niet snel te vergeten. Een jaar van veranderingen, van stappen die gemaakt zijn om nog vele jaren vooruit te kunnen! Wij kijken alweer uit naar Dorpsfeest Markelo 2020. Dus wagenbouwers: verras Markelo!