Financiële stimulans themawagens

‘Alderbastend beroemd & berucht’ is het thema voor de Dorpsfeestoptocht 2016.Het thema werd vanavond bekendgemaakt tijdens de trekkingsavond bij De Haverkamp. Voor de deelnemende themawagens had penningmeester Harry Nijkamp aan het begin van de avond een verrassing. Eenmalig wordt er vanuit Stichting Dorpsfeest Markelo in 2016 per themawagen een bedrag van maximaal 750 euro beschikbaar gesteld voor verbeteringen aan de themawagen. Een van de voorwaarden aan deze bijdrage is dat de buurt ook daadwerkelijk meedoet aan de optocht. De onderwerpen per buurt werden bepaald aan de hand van een spelshow gepresenteerd door Dini Bussink met onder meer een spectaculaire cavia race.

De trekkingsavond is de traditionele aftrap voor de wagenbouwers van de Dorpsfeestoptocht. Bij binnenkomst werd de volgorde van deelname aan de cavia race al bepaald aan de hand van het raden van een bedrag. De wagenbouwers werden welkom geheten door Ans van Hinte namens de optochtcommissie en Gerrie Pinkert namens het dagelijks bestuur. De mededeling die Harry Nijkamp vervolgens deed werd met luid applaus ontvangen. Naast de voorwaarde van deelname aan de optocht 2016 is de bijdrage bedoeld voor de verbeteringen aan de themawagen. Ook zal er geen bedrag worden overgemaakt naar de buurten, maar dient men de factuur/facturen bij Harry Nijkamp in te leveren.

Met het bekend maken van het thema en de onderwerpen kunnen de wagenbouwers nu aan de slag met de wagenbouw. Op 23 april is er een maquette morgen gepland, waarbij de wagenbouwers een beroep kunnen doen op de creativiteit van Willem Niessink en Erik Bouwhuis.

De volledige trekkingsuitslag met de onderwerpen van de themawagens:

Markelosebroek – Florence Nightingale
Rijssenseweg – Godfried Bomans
Elsenerbroek – André van Duin
De Esch – Keetje Tippel
Goorseweg – Bob Marley
Herike-Elsen – Mata Hari
Beusbergen – Huttenkloas
Koekoeksbuurt – Pipi Langkous
Molenbuurt-Prinsessenbuurt – Al Capone
Achterhoek – Marilyn Monroe
Stokkum – Laurel & Hardy
Anholtskamp – Napoleon