Inschrijving om titel Biljartkoning(in) 2019 gestart

Wie mag zich Biljartkoning en Biljartkoningin 2019 van Markelo gaan noemen? Op het antwoord zullen we nog een tijdje moeten wachten, maar de inschrijving is vanaf heden geopend. Dat biljarten populair is in Markelo blijkt uit de grote belangstelling van de laatste jaren, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Veel van hen zijn actief in de regiocompetitie LOGO (Lochem-Goor), MBC (Markelose Biljart Competitie voor teams) en/of de strijd om de titel biljartkoning / biljartkoningin, het individuele kampioenschap georganiseerd door Dorpsfeest Markelo.  De organisatie plant de wedstrijden samen met de MBC om ervoor te zorgen, dat er niet twee keer in een week gespeeld hoeft te worden. Meedoen aan beide competities hoeft dan ook geen problemen op te leveren.

Iedereen die aanspraak wil maken op de felbegeerde titel van Biljartkoning of Biljartkoningin kan zich opgeven bij één van de deelnemende cafés; De Haverkamp, De Kroon, Dieka van de Kruusweg, Toornsmit,  café Vennebekken en ’t Wapen van Markelo. De opgave kan ook per e-mail. Opgave kan tot 10 maart 2019. Geef  je op door onderstaand formulier in te vullen. Uiteraard moeten deelnemers het gehele toernooi woonachtig zijn in Markelo om kans te maken op de titel van Biljartkoning of Biljartkoningin. Bij deelname ga je akkoord dat de biljartcommissie de naamgegevens en telefoonnummers delen met de overige deelnemers van het toernooi in 2019.

De voorrondes worden gespeeld van april tot en met juli. Deze zullen plaatsvinden in bovengenoemde cafés. We spelen dit toernooi met het principe dat iedereen tegen iedereen kan loten en er dus geen groepen worden gemaakt op basis van moyennes. Er wordt gespeeld met het zgn. afvalsysteem, de verliezer is uitgeschakeld.  Inloten zal, zowel bij de dames als bij de heren, pas gebeuren op het moment dat er een oneven aantal deelnemers over blijft.

Finale partij bij Toornsmit
De finalepartijen zijn dit jaar bij Toornsmit. De grote ontknoping zal plaatsvinden op donderdag 22 augustus. Dit is een dag voor de officiële opening van het Dorpsfeest in Markelo, maar in de afgelopen jaren is al wel gebleken dat de finale avond wel degelijk bij het Dorpsfeest hoort! De biljartcommissie hoopt wederom op een groeiend aantal deelnemers bij zowel de vrouwen als de mannen!