Inschrijving “koetsbiljarten” geopend

Donderdag

Het is zo ver: het bekende en beruchte Dorpsfeest Biljarttoernooi, beter bekend als “Koetsbiljarten” omdat de winnaar/winnares tijdens de optocht in een koets wordt rondgereden, komt in zicht en daarom is de inschrijving nu ook begonnen. Op donderdagavond 22 augustus zal bij De Haverkamp de grote finale-avond plaats vinden, nadat er eerder wekenlang diverse deelnemers tegen elkaar gestreden hebben bij lokale horeca-zaken.

Nieuwe opzet van gemengd toernooi
In 2023 is er door de Biljartcommissie een gemengd toernooi georganiseerd en zeker tijdens de finale-avond bleek dit een erg geslaagde opzet. Tevens is er geïnformeerd bij (oud)deelneemsters van het biljarttoernooi hoe zij aankeken tegen de wijziging van gescheiden toernooien naar één gemengd toernooi. Deze feedback is verwerkt in de opzet van 2024, die dus iets anders is dan in 2023.

In 2024 wordt er gespeeld met moyenne groepen, hierin worden deelnemers ingedeeld op redelijk gelijkwaardige moyennes. Wat hierin nieuw gaat zijn, is dat er één moyennegroep is voor de dames. Dit gaat met andere woorden inhouden dat er gestart wordt met gescheiden toernooien en verder in het toernooi de overgebleven deelnemers gaan samenvoegen. Hierdoor krijgt Markelo wederom één koning(in). De biljartcommissie zal hiermee in de eerste ronden (indien mogelijk) proberen om een aantal ‘dames’ avonden te creëren.

Reglement
Zoals aangegeven wordt er dit jaar gespeeld met het principe van loting op basis van moyenne groepen. Je loot dus tegen een tegenstander van een gelijkwaardig niveau. Het toernooi bestaat uit een zogenaamd “afvalsysteem”; de verliezer van de betreffende partij is direct uitgeschakeld. Eén of meerdere beste verliezers kunnen worden ingeloot indien er een oneven aantal overblijft of het voor de toekomstige loting beter is deelnemers toe te voegen. Op basis van het aantal inschrijvingen kijkt de Biljartcommissie wanneer er opnieuw moet worden geloot. Het aantal te maken caramboles gaat op basis van het moyenne, in dit document te vinden. Uiteraard moeten alle deelnemers het gehele toernooi woonachtig zijn in Markelo om kans te maken op de titel van Biljartkoning(in) 2024.

Speelweken
De eerste drie ronden zullen gespeeld worden in de volgende weken, waarbij we zoveel mogelijk zullen indelen op dinsdag-, woensdag- en donderdagen:

  • Ronde 1: 8 t/m 12 april
  • Ronde 2: 6 t/m 10 mei
  • Ronde 3: 3 t/m 7 juni

Opgeven
Voldoe je aan het reglement en wil je je opgeven? Dat kan op twee manieren en tot en met vrijdag 22 maart. Bij opgave ga je akkoord met het feit dat de biljartcommissie de naamgegevens en telefoonnummers gaat delen met de overige deelnemers van het toernooi in 2024.

Als je je per e-mail opgeeft, geef dan in ieder geval de volgende gegevens door:

  • Naam
  • Moyenne (Bij minimaal 3 wedstrijden gespeeld in de LOGO competitie kan je het Alg Moyenne opgeven, anders het Huidig moyenne van de MBC voor 2024 en indien niet bekend kan die leeg blijven)
  • Telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer)

De biljartcommissie hoopt op een groot aantal deelnemers!