Vrienden openen Dorpsfeest Ouderwets Gezellig

Donderdag

Op donderdag 25 augustus start Dorpsfeest Markelo ‘OUDERWETS GEZELLIG’ om 14.00 uur in de feesttent! Voor iedereen die maar wil, jong, ouder, oudst. Voor iedereen die al een dagje eerder wil genieten van een fantastisch programma in de prachtig aangeklede tent! “Een eer om dit te mogen doen”, zegt Dinand Leferink, beter bekend als Kappie. Hij zorgt met vrienden, cabaretier Jan Riesewijk uit Losser en Steirische sensatie Ruud Appelhof voor een fantastisch programma en daarmee de opening van Dorpsfeest Markelo 2022. ‘De vrienden van Maarkel’ alvast beter leren kennen? Check hun bio’s.

Dinand Leferink, Kappie

Dinand Leferink beter bekend als Kappie

Kappie (Dinand Leferink) is een bekende in het dorp met de vijf heuvels. Muziek maken zat van jongs af aan in zijn bloed. In de afgelopen ruim 40 jaren maakte Kappie deel uit van Dansorkest TSM, de Maarkel Mennekes Remix Party Band en The Berrets, en viel hij vaak in bij vele duo’s in de regio en werden de eerste successen van Mut det Noe opgenomen in zijn studio. Sinds 2011 is Kappie op solotoer en niet langer alleen bekend binnen de landsgrenzen. Hij treedt meerdere keren per maand op in het Duitse Bilstein in het prachtige Sauerland en is een veelgevraagd zanger en entertainer op bruiloftsfeesten. Daarnaast koesteren veel Kösterskoele-gangers zijn optredens voorafgaand aan het jaarlijkse openluchtspel.

Jan Riesewijk

“Een middag de zorgen aan de kaant, gewoon in de Maarkelse Teente kom’m en geniet’n is het beste medicijn”. Dat is de uitnodiging die Jan Riesewijk aan het Maarkelse volk wil doen. De bekende buutredener, entertainer, zanger, accordeonist en acteur Jan Riesewijk woont samen met zijn gezin in Losser en werkt de zorg. Als Mans vervulde hij o.a. een glansrol in de succesvolle RTV Oost serie Van Jonge Leu en Oale Groond. Na vier seizoenen in deze regionale soap kwam er een ‘doorstart’ in de tv-comedy Groote Markt 30 en vertolkte hij een hoofdrol in de eerste serie theaterproductie Ode aan de Wierdense Revue (seizoen 2010-2012). Dat kreeg een succesvol vervolg met zijn eigen theatershow Riesewijk & Co. Jan kan ook gezien worden als een ambassadeur van de Nedersaksische taal. Tegenwoordig schittert hij in de Streektaaltheatershow Tweeduuster die komend seizoen op de planken komt.  Naast zijn werkzaamheden en acteren (rol in de Beentjes van Sint Hildegard) is zijn grote passie de Folkloregroep de Losserse Bὅggelrieders & Daansers. Jan plaatste zich bovendien in het rijtje van Twents beste Buutreedner en maakte de afgelopen jaren deel uit van de succesvolle Oudejaarsconferences in het Enschedese Wilminktheater met andere Twentse ‘grootheden’. Ooit schreef iemand “Als Jan met de lach aan zijn kont de zaal of tent betreedt, is het publiek van hem”.

Ruud Appelhof

Maak kennis met de Steirische sensatie Ruud Appelhof. Einfach nur Stimmung! De liefde voor de volksmuziek is Ruud met de paplepel ingegoten. In 1996 stond hij als kleine jongen voor het eerst op de bühne met zijn Steirische harmonica. Nu is hij niet meer weg te denken uit de volksmuziek scène in Nederland. Ook in Oostenrijk kennen ze hem en heeft hij inmiddels een aantal keer in de top 10 van de Musiparade Karnten gestaan. Ieder jaar gaat Ruud met zijn fanclub op tournee in Oostenrijk. Ruud kan een feestje bouwen en een tent volledig op zijn kop zetten, maar kan ook met gevoelige nummers uit de hoek komen. Hij weet het publiek te bespelen en de juiste snaar te raken.