Toch geen Dorpsfeest Markelo

Werd vorige week nog volmondig ‘Ja Markelo het gaat door!’ gezegd, ziet Stichting Dorpsfeest Markelo zich na de aankondiging van de nieuwe maatregelen genoodzaakt de organisatie van het Maarkels Feest 2021 te stoppen. “Het Dorpsfeest gaat niet door en dat vinden we heel jammer”, reageert voorzitter Hilko Pruntel. “We zijn de uitdaging vol enthousiasme en trots aangegaan, maar zijn in amper een week tijd ingehaald door de realiteit.”

“We wisten dat dit feest voorwaardelijk zou zijn. Cijfers moesten dalen, meerdaagse evenementen moesten mogen. De besmettingscijfers stegen en tot in elk geval 13 augustus zijn meerdaagse evenementen niet toegestaan. Daarna is het echt te kort dag nog iets op touw te zetten, als er dan al sprake zou zijn van versoepeling.”

Wat vooralsnog gelukkig gewoon doorgaat, is het biljartkampioenschap dat deel uitmaakt van het Maarkels Feest, maar georganiseerd wordt in de horecagelegenheden. 109 heren en 22 dames gaven zich op voor de strijd om de titel Biljartkoning en-koningin van Markelo.

“Markelo het is wat het is. Dit jaar worden er geen activiteiten meer georganiseerd door Stichting Dorpsfeest Markelo. We kijken er met z’n allen naar uit om in 2022 weer een volwaardig feest te mogen organiseren!”