Thema-trekkingsavond optocht 2024

Vrijdagavond 9 februari 2024 stond in het teken van de Thema Trekkingsavond. Vanaf 20.30 uur stonden alle aanwezigen vol afwachting in de zaal van De Haverkamp te wachten op wat komen ging.

Na een opsomming van de bouwvoorschriften en regels trapte de optochtcommissie af met een spel, waarmee de startplaats in de optocht verdiend kon worden. Tijdens het spel waren alle deelnemers erg fanatiek, maar uiteindelijk werd er door Stokkum aan het langste eind getrokken en vertrekt tijdens de optocht vanaf positie 8. Zie hieronder de rest van de startposities:

StartpositieGroep
1De Zwaluw
2Goorseweg
3Herike Elsen
4Rijssenseweg
5Beusbergen
6Markelosebroek
7Achterhoek
8Stokkum
9Dijkerhoek
10De Esch
11De Moat’n
12Molenbuurt

Naast de winnaar van het eerste spel, was er ook nog een wedstrijd van de avond; wie is er het leukst gekleed? Er werd gevraagd om iets geks aan te trekken en de persoon die verkozen werd door de commissie als leukst geklede deelnemer was Ellen Overmaat, die gekleed was als cowboy te paard.

Na de pauze werd er meteen doorgepakt door het thema van de optocht van 2024 bekend te maken. Dit werd De Wereld Verandert, wat met groot enthousiasme ontvangen werd door de zaal, die goed gevuld was met bouwers, commissieleden, deelnemers en andere geïnteresseerden. 

Naast dit hoofdthema zijn er ook subthema’s bedacht voor de deelnemende groepen die verdiend konden worden met het tweede spel van de avond. Dit tweede spel werd uiteindelijk gewonnen door De Esch waarvan één persoon mocht graaien in de bak en waarna zij als groep voor het subthema Technologie kozen. Zie hieronder de rest van de subthema’s met bijbehorende groep:

SubthemaGroep
TraditiesDe Zwaluw
KlimaatGoorseweg
LandenHerike Elsen
MuziekRijssenseweg
EconomieBeusbergen
MarkeloMarkelosebroek
VervoersmiddelenAchterhoek
BoerenStokkum
TijdenDijkerhoek
TechnologieDe Esch
VergrijzingDe Moat’n
BevolkingMolenbuurt

Nadat de subthema’s verdeeld waren restte de optochtcommissie niets anders dan iedereen enorm veel succes te wensen en brak de afterparty aan die nog tot in de late uurtjes zou duren.