Thema-avond jubileumoptocht 2023

De Maarkelse optocht viert in 2023 een gouden jubileum. Al 50 jaar trekt een bonte stoet door Markelo op de laatste zondag in augustus. Zo ook op zondag 27 augustus aanstaande. Wagenbouwers opgelet!

Op vrijdagavond 10 februari is in een vol Zalencentrum de Haverkamp het thema voor de jubileumoptocht bekendgemaakt. Met de ‘dresscode GOUD’ voor deze thema-avond is al een tipje van de sluier gelicht. Het thema is: (G)OUDE TIJDEN HERLEVEN! Oud-wagenbouwers, verenigingen, vriendengroepen en buurten gaven gehoor aan de uitnodiging van een enthousiaste optochtcommissie om met elkaar naar de thema-avond te komen.

Voorzitter van de optochtcommissie Gerrit van Woudenberg en voorzitter Stichting Dorpsfeest Markelo Hilko Pruntel trapten af. De bouwvoorschriften zijn doorgenomen, vastgesteld om de optocht voor iedereen plezierig én veilig te laten verlopen. Op hoofdlijnen: een herkenbare begeleider per wagen of groep, beperkt geluid, scherpe aandacht voor brandveiligheid, de juiste bandenspanning en een alcoholverbod tijdens de opstelling en in de optocht.

Nieuw is dat er in dit jubileum jaar een gelijke verdeling van meer prijzengeld is om deelname aan de optocht en kwaliteit te stimuleren. Er is € 1.500,- voor themawagens en vrije wagens. En het thema is voor beide categorieën gelijk. Het zou mooi als er een onderwerp gekozen wordt uit 50 jaar optocht, maar daarin is iedereen vrij. Voor deelnemers aan loopgroepen is er € 35,- prijzengeld p.p. met een maximum van € 500,- per loopgroep. De optochtcommissie daagt Markelo uit alles uit de creatieve kast te halen om er een fantastisch spektakel van te maken.

Met muziekbingo onder vrolijke begeleiding van Appie Bracula’s zijn waardebonnen gewonnen voor bouwmaterialen, een keuzeplek in de optocht en zelfs een avond hulp van de optochtcommissie.

Ben je niet naar de thema-avond geweest en wil je wel meedoen aan de optocht? Het inschrijfformulier voor de jubileumoptocht 2023 vind je hier.

Dorpsfeest Markelo #hetleukstefeestjevanhetjaar is van donderdag 24 t/m zondag 27 augustus.