Super Koele FestiFun: Dorpsfeestgevoel voor kids van 0 tot circa 9 jaar 

Zaterdag

2020 is een gek jaar. Om te zorgen dat ook de allerkleinsten het Dorpsfeest gevoel behouden is het in samenwerking met de Kösterkoele gelukt om toch FestiFun te organiseren voor kinderen van 0 tot circa 9 jaar. Uiteraard met inachtneming van de Corona-regels.

Zo vanzelfsprekend is het in deze tijd niet om iets te organiseren. Gelukkig is het de FestiFun-commissie van Dorpsfeest Markelo toch gelukt om voor de kinderen van Markelo een feest op poten te zetten. Helaas niet in de tent, maar zeker zo gezellig voor kinderen tot ongeveer 9 jaar en ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook welkom!

SuperKoele FestiFun
Op zaterdag 29 augustus is het SuperKoele FestiFun met een vrije inloop van 10.00 tot 13.00 uur. Dit jaar in het openluchttheater de Kösterskoele in Markelo. De ingang bevindt zich die ochtend uitsluitend aan de zwembadzijde. Van daaruit volgt iedereen de looproutes. “Eigenlijk begint de eerste speurtocht al op parkeerplaats” lacht Laura Brinkmans, voorzitter van de FestiFun-commissie. Er is een doorlopend programma van 10.00-13.00 uur, waarbij je ook gerust om 11.00 uur kan aansluiten. “Aan ouders/verzorgers dus een oproepje: kom niet allemaal tegelijk en liefst met niet meer volwassenen dan noodzakelijk. Want we moeten een beetje streng zijn, om er binnen de richtlijnen toch een geweldig kinderfeest van te maken”, aldus Laura. 

Plezier, daar doe je het voor
“We waren al gave plannen aan het maken voor Dorpsfeest Markelo dit jaar, toen gezamenlijk besloten is het Dorpsfeest niet door te laten gaan vanwege Corona. Gelukkig hebben we ruimte gevonden om toch iets tofs voor de kinderen van 0 tot ongeveer 9 jaar te kunnen doen. Het vereist wat organisatietalent improvisatievermogen en creativiteit, maar dat zijn we wel gewend” lacht Laura.

De FestiFun-commissie breidde zich zelfs uit, mede door het succes van vorig jaar. Laura: “Vorig jaar hadden we ruim 350 kinderen op FestiFun. Blije gezichten, vrolijke kinderen (en ouders) die heel veel plezier hebben: daar doe je het voor. We zijn vanaf dit jaar met z’n drieën en krijgen daarnaast volop steun van andere vrijwilligers van Dorpsfeest Markelo, die tijdens het feestweekend waar mogelijk in actie komen. Je doet het samen”. 

Op zoek naar Roodkapje
Dat een sprookjespeurtocht deel uitmaakt van het SuperKoele FestiFun staat vast! Kinderen kunnen bijvoorbeeld op zoek naar Roodkapje en andere sprookjesfiguren. Verdere activiteiten houdt de commissie nog even voor zichzelf. “Kom nou maar gewoon, we gaan de kinderen van Markelo verrassen!” sluit Laura af.

Houd ook onze Facebook-pagina (@maarkelsfeest) en Instagram (#maarkelsfeest) in de gaten voor updates!