Stokkum grote winnaar optocht #dfm2022

Zondag

Stokkum

Zowel het publiek als de jury waren diep onder de indruk van de eerste gemotoriseerde vlucht van de gebroeders Wright. Met verve won de vooral jonge generatie van Stokkum de publieksprijs en de juryprijs! Een fantastische tweede plaats was er voor Beusbergen met de eerste gedrukte krant uit 1883. De Esch completeert de top drie met een prachtige weergave van de roaring twenties. 

Beusbergen
De Esch

De Moat’n pakken eerste plaats vrije wagens

De Moat’n

Met een groot menselijk kanon en een kleine circusdirecteur wist De Moat’n opnieuw de jury te imponeren. Na de hoofdprijs in 2019 strijken zij ook dit jaar met de eer. Voor veel spektakel zorgde Keet KOB/De Kneipe in de straten van Markelo. Zij winnen terecht de tweede plaats. OBS de Zwaluw eindige weer hoog op een mooie derde plek. 

K.O.B./De Kneipe
OBS De Zwaluw

Loopgroep Jeugd van Stokkum groeit

Jeugd van Stokkum

Sinds 2019 maken loopgroepen deel uit van de optocht. Fantastisch hoe de grote groep jeugd van Stokkum dit oppikte. Zij verdient de eerste plek. Ook de Romeinen waren prachtig en zijn een voorbeeld voor loopgroepen volgend jaar. Dat is door de jury beloond met de Gouden Pluim 2022!

De Romeinen

Voorzitter van de optochtcommissie Gerrit van Woudenberg blikt terug op een prachtige middag: “Ik ben trots op wat wij met elkaar vandaag in Markelo hebben laten zien, waarbij het opvallend is hoeveel enthousiaste jeugd meedoet. Met het oog op het vijftigjarig jubileum van de optocht in 2023, zijn we vooral heel blij dat jonge mensen mee willen doen. Het zou geweldig zijn als de Maarkelse optocht nog generaties lang voortleeft.”