Stef Klein Wassink is nieuwe biljartkoning van Markelo

Donderdag

In de grote zaal van De Kroon is vanavond een bijzonder spannende biljartfinale gespeeld. In de eerste halve finale stonden Henk Pasman (75 caramboles) en Brecht van den Einde (25) tegenover elkaar. Met een ‘close finish’ eindigde deze pot in het voordeel van Brecht. De tweede halve finale verliep nog spannender. Diab Moussali (75) nam het op tegen Stef Klein Wassink (27). Diab bereikte als eerste zijn 75 benodigde caramboles, maar Stef wist in de gelijkmakende beurt een verlenging af te dwingen.

Spanning ten top

In de verlenging maakte Stef Klein Wassink, met een punt verschil, het op weer zeer spannende manier af. Zo stonden Brecht en Stef aan de tafel in de finale. Stef pakte de winst en is Biljartkoning 2023.

Mooie aftrap DFM2023

Het biljarttoernooi maakt deel uit van Dorpsfeest Markelo dat vandaag is losgebarsten met een succesvol Ouderwets Gezellig voor ‘good old Markelo’ in de feesttent. Stef krijgt als nieuwe biljartkoning een Dorpsfeest met gouden randje. Het hele weekend en komend jaar is hij VIP in Markelo. Morgen al is hij samen met de Schutterskoning 2022 -Egbert Hargeerds- aanwezig bij de opening van het borreluur.

Gemengd toernooi

Dit jaar organiseerden we voor het eerst een gemengd biljarttoernooi met 144 deelnemers en kregen we dus of een koning of een koningin. Helaas werden de dames in de voorrondes uitgeschakeld en bestond de finaleavond uit enkel heren. “Een prachtige opkomst in De Kroon. Het publiek kreeg waar spektakel”, blikt Rudy Lodeweges als voorzitter van de biljartcommissie terug. Leve de Koning.