Seniorenmiddag Dorpsfeest Markelo verhuist naar donderdag

De indeling van het programma is al jarenlang hetzelfde tijdens Dorpsfeest Markelo. Traditiegewijs begon het Dorpsfeest op de woensdagmiddag, met het zogeheten “seniorenprogramma” bij de Haverkamp. Vanaf dit jaar verhuist de seniorenmiddag van de woensdag naar de donderdag. De start- en eindtijd blijven ongewijzigd, evenals de doelgroep: iedereen van 50 jaar en ouder is van harte welkom om het Dorpsfeest 2019 af te trappen!

In aanloop naar het Dorpsfeest zijn veel vrijwilligers druk bezig met de organisatie van alle onderdelen. Voorzitter van Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel: “In sommige gevallen wordt van vrijwilligers inzet op verschillende plekken verwacht. Door de seniorenmiddag één dag naar achteren te verplaatsen, creëren we wat “lucht” voor hen die betrokken zijn bij de organisatie”.

De verhuizing van dag heeft geen enkel effect op de feestvreugde: het seniorenprogramma an sich blijft hetzelfde ten opzichte van voorgaande jaren. De middag, die dit jaar op donderdag 22 augustus is, begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur.

Zorg voor de inwendige mens
Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd deze middag. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst een kopje koffie met wat lekkers, aangeboden door Stichting Dorpsfeest Markelo.

De Unie van Vrijwilligers voorzien alle bezoekers weer van een hapje en een drankje. “In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn vanaf dit jaar de drankjes voor eigen rekening. We willen als Dorpsfeest zoveel mogelijk één lijn trekken. Tijdens alle andere festiviteiten betalen feestvierders ook zelf hun drankje” aldus Hilko.

Als de animo weer net zo groot is als voorgaande jaren, zit de zaal goed vol. Dus zet donderdag 22 augustus alvast in de agenda!

Nog even geduld…
Nu de dagindeling voor het totale programma rond is, worden ook de laatste zaken voor de invulling afgerond. Hilko: “Ik krijg al vaak vragen over de invulling van het programma, bijvoorbeeld over welke bands er komen. Het is gaaf om te zien hoe Markelo nú al bezig is met het Dorpsfeest. Ik wil vooral zeggen: hou dit enthousiasme vast! Ik beloof dat jullie snel meer horen over de definitieve invulling van het programma. Nog heel even geduld…”