Rijssenseweg en Moat’n grote winnaars van jubileumoptocht in Markelo

Zondag

Het was een van de natste optochten in vijftig jaar, maar alsnog een met een gouden randje. ‘(G)oude tijden herleven’ was het thema. En dat hebben we gezien in Markelo, vanonder een paraplu, tent of afdak. Ondanks de regen straalden de deelnemers als nooit te voren. De oude meesters van de Rijssenseweg wisten de jury het meest te overtuigen en wonnen.

Nieuw dit jaar is de gelijke waardering en eenzelfde thema voor alle wagens, zowel de themawagens als vrije wagens. De optocht is beoordeeld door een jury en door het publiek. De publieksprijs kreeg een andere winnaar en het publiek koos dan ook vol enthousiasme voor de goudzoekers van de Moat’n.

De jury sprak enthousiast over de hoge kwaliteit. “Het was een grandioze optocht. Veelzijdig ook. Blonken sommige wagens uit in techniek, bij andere was de uitvoering perfect.”

Uitslag

Eerste plek: Rijssenseweg ‘Oude meesters uit de Gouden Eeuw’ 152,7 punten

Tweede plek: De Esch ‘Cleo’s Express’ 144,7 punten

Derde plek: Stokkum ‘Italië’ 143,9 punten

Er was maar een loopgroep en dus maar een terechte winnaar: De Jeugd van Stokkum met als thema ‘Stokkum kleurt de optocht.

De aanmoedigingsprijs ‘Gouden Pluim’ ging dit jaar naar de Pothoek met als thema ‘Draadoppakken’.

Zie hier de volledige uitslag 2023.

Alle wagenbouwers en begeleiders hartelijk dank voor jullie geweldige inzet! Door jullie werd dit jubileum onvergetelijk!