Programma Dorpsfeest Markelo 2022 bekend

Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag

Het dak kan er af met oude bekenden en spectaculaire nieuwe acts op Dorpsfeest Markelo van donderdagmiddag 25 augustus t/m zondagnacht 28 augustus.

“We zijn er bijna klaar voor!, zegt een enthousiaste voorzitter Hilko Pruntel. “Het laatste volle weekend van augustus belooft eindelijk weer een fantastisch feest te worden voor heel Markelo. Dorpsfeest Markelo is erin geslaagd een gevarieerd programma voor jong en oud vast te leggen. Sommige boekingen zijn al in 2020 gedaan. We danken iedereen die een bijdrage levert aan de line-up voor flexibiliteit en het vertrouwen in dat het er nu echt van komen gaat!”

Ouderwets gezellig
Op donderdagmiddag 25 augustus begint Dorpsfeest Markelo ‘Ouderwets gezellig’! In de feesttent is ruimte voor iedereen die houdt van lachen, sfeervolle muziek, een dansje wil wagen en gezellig bij wil kletsen. Dinand Leferink, in het dorp bekend als Kappie, cabaretier Jan Riesewijk en Steirische sensatie Ruud Appelhof zorgen voor een programma voor ‘good old Markelo’. Op de donderdagavond staat de finale van het biljartkampioenschap op het programma bij Dieka van de Kruusweg.

Verrassend van start 
Op vrijdagmiddag barst het feest echt los op het Kaasplein -dat dit weekend is omgedoopt tot Dorpsfeestplein- tijdens het borreluurtje. Dat betekent showtime voor de Grösmeijers. Dit jaar heeft het amusementsorkest een verrassing voor Markelo in petto om 16.30 uur. Ze kunnen en willen hierover vooraf niets prijsgeven… Duidelijk is dat het nieuwswaardig is. Op de vrijdagavond is het podium voor de heren van de populaire feestband Hike! 

Van ’s ochtends vroeg tot in de kleine uurtjes
Zaterdagochtend staat in het teken van Festifun en wordt het een groot feest voor de allerjongste Markeloërs met o.a. een geweldig discofeest en de onthulling van de eigen Dorpsfeest mascotte. Na het Vogelschieten wordt de nieuwe schutterskoning(-in) gehuldigd in de feesttent, waarna de mannen van Wahnsinn de tent omverblazen met hun Tiroler biertentrepertoire. Spektakel wordt het op de zaterdagavond met drie verschillende acts! Achtereenvolgens zullen de Herrieschoppers, Daredevils en de Bende van Ellende ervoor zorgen dat Markelo wakker blijft!

Fris en fruitig
Tijdens het frühshoppen op de zondagochtend wisselen muziek en cabaret van Markelo’s talent zich in rap tempo af. De satirische knipoog naar Markelo en de wereld zal er zijn. Dat wordt gegarandeerd lachen.

Twee primeurs
Na de optocht dwars door Markelo met themawagens, vrije wagens en loopgroepen, is het tijd voor twee primeurs. Op zondagmiddag zien we ’t Geet zo as’t Geet voor het eerst op het podium van de Markelose tent. Op Koningsdag pakten zij het dorp al in bij Zalencentrum De Haverkamp, nu doen ze er nog een schepje bovenop. Dorpsfeest Markelo wordt spectaculair afgesloten met de PPM-band. Niet nieuw, maar oh zo vertrouwd is het Markelo’s Volkslied waarmee een vol weekend traditioneel wordt afsloten. 

Kijk voor het complete programma en voor tijden op www.dorpsfeestmarkelo.nl/programma