Optochtcommissie Dorpsfeest Markelo krijgt nieuwe voorzitter

Het Dorpsfeest lijkt misschien nog ver weg … maar ook in deze tijd van het jaar gebeurt er van alles vóór en dóór Stichting Dorpsfeest Markelo. Zo is de optochtcommissie bijvoorbeeld volop bezig met de voorbereidingen voor de thematrekking op 12 februari 2020. Wat het thema wordt, is natuurlijk nog geheim… maar wat we níet langer geheimhouden, is dat de optochtcommissie een nieuwe voorzitter krijgt in 2020!

De huidige voorzitter van de optochtcommissie, Ans van Hinte, vertelt enthousiast: “De optochtcommissie is een ontzettend leuke en gezellige commissie om in te zitten. Allemaal enthousiastelingen die maar één ding willen: een zo gaaf mogelijke optocht neerzetten tijdens ons mooie Dorpsfeest in augustus. Uiteraard komt daar ook het een en ander bij kijken qua organisatie. En daarover kan ik kort zijn: daar heb je Markeloërs voor nodig”.

Toen Ans zes jaar geleden “ja” zei op de rol als voorzitter van de optochtcommissie, had ze niet gedacht dat ze het zó leuk zou vinden. “Ik dacht van tevoren dat ik het feest misschien wel minder ‘echt’ zou beleven, omdat je tijdens het Dorpsfeest toch druk bent in je rol als commissielid en voorzitter. Maar het tegendeel is waar: je beleeft het feest juist intenser dan anders. Je leeft er véél langer naartoe en tijdens het feest zie je letterlijk en figuurlijk alles aan je voorbijkomen waar je je het hele jaar voor ingezet hebt”.


Nieuwe voorzitter in 2020
Maar aan alles komt een einde. Dit jaar (2019) is het laatste jaar in de optochtcommissie (en als voorzitter) voor Ans. Daarom ging ze actief op zoek naar een opvolger – en dat is na een korte zoektocht gelukt.

Niemand minder dan Gerrit van Woudenberg, uit de buurtschap Stokkum, gaat het voorzittersstokje van Ans overnemen.

“Gerrit is onder andere bekend als bestuurslid van de Activiteiten Stichting KOMIOK in Stokkum en was een enthousiaste wagenbouwer voor de buurt. Hij draait vanaf januari 2020 met ons mee in de commissie, zodat hij straks goed voorbereid is en weet wat er van hem verwacht wordt.  Ik heb er álle vertrouwen in dat we in Gerrit een enthousiaste, en vooral goede, nieuwe voorzitter voor de Optochtcommissie hebben gevonden. Ik ben er ontzettend blij mee!” aldus Ans.