Opgave biljarten tot 1 Maart !!!

Geef je nu op!  –> Dorpsfeest Markelo Biljart kampioenschap

Iedereen die aanspraak wil maken op de felbegeerde titel van Biljartkoning of Biljart koningin kan zich opgeven bij één van de deelnemende cafés1 ; De Haverkamp, De Kroon, Dieka v/d Kruusweg, Toornsmit,  café Vennebekken en Wapen van Markelo. De opgave kan ook per e-mail via: biljarten@dorpsfeestmarkelo.nl . Opgave kan tot 1 maart a.s. Geef bij de opgave de volgende gegevens door: Naam, Moyenne (indien aanwezig) en telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer).

Wie mag zich Biljartkoning en Biljartkoningin 2018 van Markelo gaan noemen? Op het antwoord zullen we nog een tijdje moeten wachten, maar de inschrijving is vanaf heden geopend. Dat biljarten populair is in Markelo blijkt uit de grote belangstelling van de laatste jaren, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Veel van hen zijn actief in de regiocompetitie LOGO (Lochem-Goor), MBC (Maarkelse Biljart Competitie voor teams) en/of de strijd om de titel biljartkoning / biljartkoningin, het individuele kampioenschap georganiseerd door het Dorpsfeest Markelo.  De organisatie plant de wedstrijden samen met de MBC om ervoor te zorgen, dat er niet twee keer in een week gespeeld hoeft te worden.  Meedoen aan beide competities hoeft dan ook geen problemen op te leveren.

De voorrondes worden gespeeld van april t/m juli. Deze zullen plaatsvinden in bovengenoemde cafés. Dit jaar worden de deelnemers weer ingedeeld in diverse potten van gelijkwaardige gemiddelden, zodat je een tegenstander zult treffen met een redelijk gelijk te maken aantal caramboles. Het jaar erop zullen we het principe, waarbij iedereen tegen iedereen kan loten, weer toepassen. Er wordt gespeeld met het zgn. afvalsysteem, de verliezer is uitgeschakeld.  Inloten zal, zowel bij de dames als bij de heren, pas gebeuren op het moment dat er een oneven aantal deelnemers over blijft.

 

De finalepartijen zijn dit jaar bij “Café Vennebekken”.  De grote ontknoping zal plaatsvinden op donderdag 23 augustus. Dit is een dag voor de officiële opening van het Dorpsfeest in Markelo, maar in de afgelopen jaren is al wel gebleken dat de finale avond wel degelijk bij het dorpsfeest hoort! De biljartcommissie hoopt wederom op een groeiend aantal deelnemers bij zowel de vrouwen als de mannen!