OKDETNOG opvolger MutDetNoe?

Het was puur toeval toen we eind april op een bijzondere groep Markeloërs stuitte die duidelijk nog niet in de schijnwerpers gezet wilden worden. Enerzijds omdat afspraken nog niet op papier waren gezet, anderzijds en veel belangrijker nog was de vraag of zij voldoende tijd hadden om zich goed voor te bereiden. Papieren vol geschreven met feestnummers, muziekinstrumenten en de mooie diversiteit en mix van deze selecte groep maakten ons natuurlijk nieuwsgierig. Op de vraag of het iets te maken had met het feest der feesten in Markelo dat traditioneel in het laatste volle weekend van augustus wordt georganiseerd, kregen we een brede grijns als antwoord. Een spandoek van een kersverse Abraham deze week zorgt inmiddels voor een geruchtenstroom in Markelo. Er wordt zelfs gesuggereerd dat MutDetNoe terugkeert op het podium van de ‘Maarkelse tente’, maar navraag bij de voorzitter van Dorpsfeest Markelo maakt duidelijk, dat daar geen sprake van is.

Hilko Pruntel vertelt lachend: “Ik herinner me de hetze rondom de tijd van MutDetNoe zeker nog. Ik was zelf nog erg jong maar heb er veel over gehoord en weet dat men er wel voor zorgde om op tijd in de tent te zijn om er vooral maar niets van te missen. Het zou meer dan geweldig zijn als we dat gevoel op enige manier terug zouden kunnen brengen natuurlijk”. Op de vraag of de groep Markeloërs, die zich als OKDETNOG voorstellen en die we als redactie van Maarkelsnieuws eind april per toeval tegen het lijf aan liepen, hier op enige wijze toch iets mee te maken hebben, reageert Hilko met een brede grijns.

MutDetNoe trad in 2008 voor de allerlaatste keer op in de tent van Dorpsfeest Markelo. Het nummer ‘Nog één keer weer..’ maakte toen al duidelijk dat dit echt de laatste keer was voor de formatie die vele jaren zorgden voor een meer dan geweldige sfeer op de vrijdagavond tijdens het Dorpsfeest Markelo. Oud en jong wilden het optreden van MutDetNoe niet missen en waren de weken daarvoor al in de stemming gebracht door de Markeloërs achter de succesvolle groep MutDetNoe.

Bron: Maarkelsnieuws