Markelo kroont nieuwe Biljartkoning en -koningin!

In het dorp hangen rood-wit-blauwe vlaggetjes. Hoewel Stichting Dorpsfeest Markelo zich genoodzaakt zag een streep te zetten door het overgrote deel van de festiviteiten, die horen bij een echt Maarkels Feest, heerst er toch een feestgevoel. Wat wel doorging was het koetsbiljarttoernooi met op donderdagavond 26 augustus de grote finale.

De finale

Het dorpsfeestgevoel wordt vooral gevoed door actieve horecaondernemers. Zij zagen mogelijkheden voor vermaak op hun terrassen. Het koetsbiljarttoernooi maakt deel uit van het Maarkels Feest en wordt gespeeld in de horecagelegenheden. De grote finale was dit jaar in ’t Wapen van Markelo met een beperkt aantal toeschouwers binnen en op het terras. Mark Mensink is Biljartkoning en Sandra Stokreef Biljartkoningin 2021. Belangstellenden konden live meekijken via de Facebookpagina van ’t Wapen van Markelo en meeluisteren via Hofstreek FM. Leve de Koning en Koningin! We blikken terug op een geslaagd toernooi.

Uitdagingen

Voor dit toernooi zijn we niet afhankelijk van wat er de rest van Dorpsfeestweekend georganiseerd wordt. De voorronden spelen we vooraf en in steeds een andere horecagelegenheid. Toch waren er verschillende uitdagingen. We konden pas laat beslissen het toernooi door te laten gaan. We hadden enkele dagen om deelnemers te werven. De periode tussen inschrijving, verwerking daarvan, loting en eerste speelronde was minimaal. We hadden maar een paar speelweken tot aan de geplande finale en daarin vielen ook de zomervakantieweken. Je kunt je voorstellen wat een puzzel het was om elke deelnemer op een gewenst moment te laten spelen.

Grote opkomst

We zijn als commissie blij met het grote aantal deelnemers, 109 heren en 22 dames. De speelavonden waren stuk voor stuk gezellig, mede dankzij de horecaondernemers die actief meedachten en zich heel flexibel opstelden.

Huldiging in 2022

Het is mooi dat we weer een Biljartkoning en -koningin mochten kronen, al is de officiële huldiging pas in 2022 in de feesttent. Laten we daarvan uitgaan en met elkaar naar uitkijken. Traditiegetrouw worden de Biljartkoning en -koningin gedurende het jaar uitgenodigd bij verschillende dorpsactiviteiten, die hopelijk snel weer opgepakt kunnen worden.