Kaasplein wordt Dorpsfeestplein

Met maar liefst 40 pagina’s aan informatie, interviews en foto’s, is het Dorpsfeest Magazine dit jaar gevulder dan ooit. Vanmiddag reikten Rick Morsink en Hilko Pruntel het eerste exemplaar uit aan een ‘speciale groep’. Een feestelijk moment! Daarnaast viel er nog iets te vieren: het “Kaasplein” gaat in de maand augustus “Dorpsfeestplein” heten.

In 2011 begon Maarkelsnieuws met het uitbrengen van het Dorpsfeest Magazine zoals het in de huidige vorm is. En dat daar heel veel werk in gaat zitten, hoef je niet uit te leggen. Zo worden alle interviews die in het magazine staan door vrijwilligers van Maarkelsnieuws afgenomen en uitgewerkt. Maar denk bijvoorbeeld ook aan acquisitie voor advertenties; ook dit verzorgen zij. Het magazine valt uiterlijk twee weken vóórdat het Dorpsfeest Markelo van start gaat, op de mat.

Eerste exemplaar voor oud-voorzitters
Volgens traditie wordt het eerste exemplaar van het Dorpsfeest Magazine altijd aan een ‘speciaal persoon’ uitgereikt. Dit jaar is voor het eerst voor een ‘speciale groep’ gekozen; alle voorzitters die Dorpsfeest Markelo in het verleden gekend heeft. Zij hadden de grote eer om het Dorpsfeest Magazine uit handen van Rick Morsink (voorzitter Maarkelsnieuws) en Hilko Pruntel (voorzitter Dorpsfeest Markelo) te ontvangen.

“Ik ben enorm enthousiast over dit Dorpsfeest Magazine. Het is meer dan alleen een magazine: het is één van de fysieke communicatie-uitingen die de feestvreugde letterlijk verhoogt. Want zodra het magazine op je mat ploft, weet je één ding zeker: het Dorpsfeest Markelo gaat bijna beginnen!” aldus Hilko Pruntel. Rick Morsink voegt toe: “Ik ben erg trots op het team van Maarkelsnieuws. We hebben dit jaar met een grotendeels nieuw redactieteam voor de negende maal een prachtig Dorpsfeest Magazine weten te maken.”

 

Kaasplein wordt Dorpsfeestplein
De Dorpsfeesttent staat al een aantal jaren op het “Kaasplein”. Het Kaasplein is van ons allemaal en het laatste weekend van augustus komt dat extra tot uiting wanneer de Dorpsfeesttent hier staat. Toch heeft iedere Markeloër wel een bepaalde associatie met het Kaasplein – en die is niet altijd positief. Dat kan ook anders: hoe kun je de feestvreugde nou (nog meer) verhogen? Juist, door het plein naar je feest te vernoemen!

“Het idee is denk ik ontstaan bij het lezen van één van de columns op Maarkelsnieuws. Hierin opperde een columnist(e) die veel en graag over het Dorpsfeest schrijft, het idee over het Dorpsfeestplein al eens. En deze naam verbindt niet alleen, het is ook een mooie manier om je feestperiode nog meer uit te lichten. En wat daarbij óók zou helpen, is dat iedereen die Dorpsfeestvlag nou eens buiten hangt!” zegt Hilko lachend.

Dat ludieke omdopen van het plein kan natuurlijk niet ‘zomaar’: de gemeente Hof van Twente moest hier mee instemmen. Gelukkig kreeg het bestuur van Dorpsfeest Markelo al snel groen licht van wethouder Harry Scholten. Vanmiddag mochten de oud-voorzitters het nieuwe straatnaambordje “Dorpsfeestplein” feestelijk onthullen. Dit bord prijkt de hele maand augustus op het plein.

Een foto-impressie van de uitreiking van het magazine en de onthulling van het ‘Dorpsfeestplein’ is online te bekijken.