Ja… Markelo het gaat door!

Eindelijk is er een volmondig ‘ja’ op de vraag die de gemoederen al weken bezighoudt. Gaat het Maarkels Feest wel of niet door? Dat er een feestje in de lucht hing, gonsde zaterdagmorgen al door het dorp. Kort na 14.00 uur kwam de bevestiging per luchtpost: Ja… Markelo het gaat door! Het sein voor Stichting Dorpsfeest Markelo om de dorpsfeestvlag op de Silo van ABZ te hijsen onder begeleiding van het Markeloos Volkslied.

Maarkels Feest 27 t/m 29 augustus 2021
Het tentfeest, de kermis, muziek, lekker eten en drinken, de strijd om de biljarttitels, vogelschieten, frühshoppen, FestiFun. Ja, dat gaat naar verwachting allemaal door in het weekend van 27 t/m 29 augustus 2021. Maar wel een beetje anders dan anders, met een hek eromheen en alleen toegang met een persoonlijke QR-code in de CoronaCheck-app.

Optocht gaat niet door
Stichting Dorpsfeest Markelo doet er alles aan om met de nieuwe vrijheden én beperkingen een geweldig Maarkels Feest te organiseren. Helaas mag voor de optocht geen vergunning verleend worden. Dus nee, de optocht gaat niet door. Wel is er nagedacht over een alternatief, dat spoedig wordt besproken en uitgewerkt met de wagenbouwers.

Volg @maarkelsfeest
‘Ja… Markelo het gaat door’ roept mogelijk nieuwe vragen op. Vragen waarop we steeds meer antwoorden krijgen. Als er nieuws is, wordt dat kenbaar gemaakt via het officiële Facebook en Instagram account (@maarkelsfeest) en op deze website.

Alle zeilen bij
Voorzitter Hilko Pruntel is enthousiast over gesprekken met de gemeente. De gemeente verwacht binnen de maatregelen een vergunning te kunnen verlenen: “Op dit sein zaten we met alle commissies met smart te wachten. We hebben met zijn allen gezegd er vol voor te gaan, om onder de geldende veiligheidsregels, het leukste feestje van het jaar weer te gaan organiseren! Het feest is voorwaardelijk. Cijfers moeten dalen, meerdaagse evenementen moeten mogen. De verwachting is dat die eind juli zijn toegestaan en daarom gaan we de uitdaging aan. Het is een hele kluif het Maarkels Feest te organiseren. Beginnen we normaal in januari, zijn we nu pas half juni begonnen met organiseren. We moeten samen alle zeilen bijzetten!”