Grösmeijers trappen af op Dorpsfeest Markelo 2019!

Het lijkt nog best ver weg, maar achter de schermen werken we al volop aan de invulling van het Dorpsfeest Markelo 2019. En het eerste nieuws kunnen we met jullie delen: niemand minder dan onze ‘eigen’ Grösmeijers trappen het Dorpsfeest Markelo 2019 af op vrijdagmiddag!

 Al sinds 1995 vullen de Grösmeijers de zondagochtend muzikaal in tijdens het Dorpsfeest. Omdat zij meer in hun mars hebben én Dorpsfeest Markelo openstaat voor vernieuwing, ontstond het idee om de invulling over een andere boeg te gooien.

Henk Bomhof, voorzitter van de Grösmeijers: “Sinds vorig jaar zijn we een vernieuwde weg ingeslagen. We spelen niet meer alleen de Duitse ‘traditionele’ muziek waarvan iedereen ons kent, maar hebben ons repertoire uitgebreid. Hierdoor zijn we in staat een breder publiek te entertainen. We hebben hiermee al vele mooie feestjes gebouwd.”

Door deze ontwikkeling werd het idee voor de muzikale invulling van de vrijdagmiddag een concrete vraag aan het bestuur van het Dorpsfeest Markelo.

Voorzitter Hilko Pruntel was hier meteen enthousiast over. “De Grösmeijers hebben zich door de jaren heen ontwikkeld tot entertainers en gaan daarbij uitdagingen niet uit de weg. Lef en initiatief stimuleren we: op die manier versterken we elkaar en maken we het dorpsfeest alleen maar mooier. Met de Grösmeijers staat de tent van begin af aan op de kop. Laat iedereen er maar vast rekening mee houden dat ze om 16:00 in de tent staan, want hier wil je niets van missen!”.

Doordat de Grosmeijers verhuizen naar de vrijdag, biedt dit ruimte voor vernieuwing op de zondagochtend. Uiteraard blijft het vertrouwde karakter van het Frühshoppen bewaard.