Frühshoppen tijdens Dorpsfeest Markelo: een geneugelijke zondagochtend!

Volgende week zondag staan op het podium: de Zondagmorgengroep. De enthousiaste ‘gekken’ staan te popelen om Markelo aan het lachen te krijgen zondagochtend! Maak kennis met Henny Klein Twennaar, Gerrie Pinkert, Rudi Bussink, Alexander Daalwijk, Jidde Bolink, Christiaan Mensink, Sjoerd Jansen, Kim Groot Roessink en Kylie Karsenberg!

Anders dit jaar is dat er niet meer drie ‘vaste’ duo’s zijn die het cabaret verzorgen, maar vier groepjes. Onderling is er ook wat gehusseld dus. “We proberen het Frühshoppen op elkaar aan te laten sluiten, om zo de ochtend te verbinden. Want zeg nou zelf: dit weekend zijn we onlosmakelijk verbonden met heel Markelo, om er zo een Machtig Mooi Maarkels Feest van te maken samen!” aldus de groep.

Voorbereidingen & voorpret
Maandenlang werkte de Zondagmorgengroep in het diepste geheim aan de voorbereidingen voor het cabaret tijdens het Frühshoppen. Maar hoe doe je dat dan, dat voorbereiden? “Dat is per persoon verschillend natuurlijk. Wat we in ieder geval allemaal doen, is dat we aantekeningen maken van de dingen die we allemaal horen. En dat begint vaak al direct na afloop van het Dorpsfeest. Maar het leukste is toch wel als mensen over je roddelen. Je komt zo dingen over jezelf te weten die je zelf nog niet wist” zegt een hardop lachende Henny.

Het mooiste aan de voorbereidingen, is toch wel de enorme voorpret die ermee gepaard gaat. “Gewoon dom ouwehoeren met elkaar, dat is echt zo ontzettend lachen. Als je ons bij elkaar zet, heb je al een cabaretshow op zich” vertelt Christiaan. “Tuurlijk bereid je ook zelf dingen voor, dat moet ook. Maar je wilt voorkomen dat iedereen hetzelfde verhaal vertelt in de tent. Dus als we bij elkaar zijn leggen we alle verhalen op tafel. Nou, alleen dan al hebben we heel veel schik!”

Nieuwe gezichten
Dit jaar zijn er maar liefst vier nieuwe gezichten op het podium te vinden: Gerrie Pinkert, Jidde Bolink, Kylie Karsenberg en Kim Groot Roessink. Henny: “Het is mooi om te zien dat er nieuwe aanwas is voor het cabaret. Daar kunnen we maar wát trots op zijn, want niet iedereen wil of durft op het podium te staan. Je moet het niet alleen leuk vinden, maar ook mensen aan het lachen krijgen. En ik denk echt dat dat met deze groep heel goed gaat lukken. We hopen dan ook dat iedereen in de tent machtig völle schik hef. Een geneugelijke zondagochtend!”

“Leu, pas maar op!”
Jullie lezen het al… de Zondagmorgengroep kan niet wachten om het podium te betreden volgende week zondag. Ze hopen dan ook heel Markelo te zien in de tent om 10.00 uur.

En oh ja, dat de voorbereidingen klaar zijn, wil trouwens niet zeggen dat er niks aangepast kan worden in de sketches. Integendeel zelfs. Een ondeugend-kijkende Rudi: “Tot zondagochtend houden wij onze oren en ogen wagenwijd open. Dus leu, pas maar op!”