FestiFun voor kinderen tijdens Dorpsfeest Markelo

“Bedenk iets gaafs om de zaterdagochtend in te vullen voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar”. Toen deze vraag eind december 2018 gesteld werd aan Laura Brinkmans, hoefde ze niet lang na te denken. Samen met Marja Daggert ging ze aan de slag om de invulling van het kinderprogramma over een totáál andere boeg te gooien. En alleen de naam al belooft veel goeds: FestiFun!

 Laura Brinkmans en Marja Daggert zijn niet onbekend: de twee rasechte Markeloërs hielpen eerder al mee in de organisatie van de Maarkelse Kwis en zijn bekend van “Pietenbezoek Markelo” – een initiatief wat Laura oprichtte. Organiseren gaat hen dus beide goed af. Dat komt onder andere doordat zowel Laura als Marja met kinderen werken: Laura als Manager Fun & Entertainment bij Landal Greenparks in Holten en Marja als leerkracht van groep 7/8 op de basisschool in Epse.

 

Organiseren & samenwerken
Het Dorpsfeestbestuur benaderde Laura in december 2018 met de vraag of zij het kinderprogramma wilde organiseren. “Nou, dat hoef je mij geen twee keer te zeggen. Ik had al vrij snel heel veel gave ideeën, eigenlijk veel te veel!” vertelt Laura. Maar omdat organiseren ook veel tijd kost, is het fijn om dat met z’n tweeën te doen. “Marja en ik kennen elkaar al ontzettend lang. Ik dacht dus meteen aan haar als mede-organisator. En gelukkig wilde ze dat ook”. Marja vult lachend aan: “We versterken elkaar in gekkigheid, zowel mét als zónder schmink. En voelen elkaar goed aan, weten wat we aan elkaar hebben. Dus dat maakt de samenwerking superfijn”.

 

FestiFun voor kinderen
Dat het kinderprogramma wel een frisse wind kon gebruiken, kwam naar voren tijdens de creatieve sessies vorig jaar. Al jarenlang is de invulling van het kinderprogramma min of meer hetzelfde en werd slechts een deel van de doelgroep aangesproken. Laura: “Omdat je met verschillende leeftijden te maken hebt, is het belangrijk dat je activiteiten bedenkt die aansluiten bij de leeftijdsgroepen. Helemáál als je ook de wat oudere kinderen wilt laten deelnemen. Marja en ik hebben verschillende activiteiten bedacht voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar”. Marja vult aan: “En doordat het een totáál nieuw programma is geworden, bedachten we ook een nieuwe naam: FestiFun. Een festival voor kids met heel veel fun!”.

 

Veel vrijwilligers
Meerdere activiteiten in krap twee uur tijd. Hoe regel je dat allemaal? “Nou, dat kan alleen door veel vrijwilligers te vragen die een handje meehelpen. En dat was niet eens zo moeilijk. We kennen veel mensen die goed met kinderen overweg kunnen én een feestje kunnen bouwen. In mum van tijd hadden we maar liefst 17 vrijwilligers bij elkaar verzameld om te helpen tijdens FestiFun. Alleen dát al geeft ontzettend veel energie” aldus Marja.


Lasergamen in de Kaasfabriek
Op de vraag “wat zijn die activiteiten dan allemaal?”, komen twee lachende gezichten tevoorschijn. “Poeh, echt heel veel. We willen nog niet alles verklappen natuurlijk. Maar één van de activiteiten die echt heel gaaf is, is dat kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen lasergamen in de Kaasfabriek” vertelt Laura.

“En dat is nog niet alles” vult Marja aan. “Sowieso krijgen alle kinderen die komen een echte “Dorpsfeest Cocktail” in de tent”. Laura: “En alle kinderen kunnen deelnemen aan de kinderbingo. De prijzen die je hierbij kunt winnen zijn zó gaaf, die willen de ouders van de kinderen óók wel winnen. Maar die houden we nog lekker even geheim”.

 

Doorlopend programma & bar open
Wat de twee nog extra willen benadrukken, is dat de ochtend een doorlopend programma heeft. Dus van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn er verschillende activiteiten in én rond de tent te beleven. “Er zijn heel veel leuke dingen te doen, dus je kunt aansluiten waar en wanneer je wilt. Voor alle activiteiten geldt “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” en de deelname is gratis” aldus Laura.

Dus ouders: zet je wekker (op tijd) en kom naar de tent met je kind(eren). “En het goede nieuws voor jullie is dat de bar -in tegenstelling tot andere jaren- gewoon open is. Wel zo fijn als je last hebt van een kater!” sluiten de dames met een knipoog af.