Dorpsfeestvlag in top: laat je trots zien Markelo!

Traditioneelgewijs hesen Hilko Pruntel, Ceciel Boode en Els Ulkeman, de eerste zaterdag na het Schoolfeest in Goor, de Dorpsfeestvlag in top op het ABZ-gebouw. Het hijsen van de vlag is het begin van het Dorpsfeest Markelo 2019. Wat het feestgevoel nog meer zou verhogen? Als heel Markelo z’n Dorpsfeestvlag tevoorschijn tovert en buiten zichtbaar ophangt!

Elk jaar trotseert het Dorpsfeestbestuur het ietwat gammele maar niettemin toereikende liftje dat al ruim vijftig jaar dienst doet in het ABZ-gebouw, om af te reizen naar de 6e verdieping van het pand midden in Markelo. Er is geen betere plek om de vlag op te hangen dan hier; overal in (en buiten) het dorp is het pronkstuk van het Dorpsfeest Markelo goed zichtbaar.

Hang je Dorpsfeestvlag uit!
We roepen Markeloërs op om vanaf nu, dus vanaf vandaag, ook hun Dorpsfeestvlag uit te hangen. “De vlag staat symbool voor saamhorigheid en trots. Het feestgevoel, het ‘naar eind augustus toeleven’, dát moet het oproepen. Dus bij deze Markelo: laat je trots zien en hang die Dorpsfeestvlag buiten!”, aldus Hilko.

Nieuwe vlaggen te koop
En het goede nieuws is dat er vanaf dit jaar nieuwe vlaggen te koop zijn! Voorgaande jaren hadden we een klein en een groot exemplaar. De grote past niet op de standaard vlaggenmast en voor de kleine moet je een extra schroefje in je vlaggenmast draaien. De nieuwe vlag heeft de standaard afmeting (formaat 150 x 100 cm). Dus dat extra schroefje in de vlaggenstok is vanaf dit jaar verleden tijd.

Mocht je nou geen vlag hebben of graag het nieuwe formaat willen ophangen: dit jaar zijn de vlaggen (alle afmetingen) te koop  bij supermarkt Plus Blankhorst en bij de Welkoop. De prijs van de oude vlaggen is gelijk gebleven en de nieuwe vlaggen kosten 15 euro per stuk. Laten we Markelo het stralende middelpunt van Twente maken!

Klik hier voor een korte foto-impressie.