Dorpsfeest Markelo: wachten tot volgend jaar

Het is nieuws waarvan we wisten dat het zou kunnen komen en gisteravond werd het definitief: de aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus zijn verlengd en tot 1 september zijn evenementen verboden. Dit betekent dat Dorpsfeest Markelo 2020 niet doorgaat.

Saamhorigheid

“Ontzettend jammer, maar we staan volledig achter dit besluit. Gezondheid en veiligheid hebben onze hoogste prioriteit”, zegt Hilko Pruntel, voorzitter van Dorpsfeest Markelo. “Natuurlijk hielden we hoop dat we ons feest konden houden. Die koers hielden we vast: alle commissies hebben tot het einde toe doorgewerkt met in het achterhoofd ‘groen licht’ voor het organiseren van het feest. Daar ben ik enorm trots op: dat zegt heel veel over de betrokkenheid en saamhorigheid in ons dorp”.

Agenda 2021

En ook al gaat het dit jaar niet door, voor volgend jaar staat Dorpsfeest Markelo weer op de agenda. “We houden vast aan het laatste weekend van augustus. We moeten er helaas een jaar op wachten. Markeer alvast 27, 28 en 29 augustus in je agenda, want in 2021 gaan we opnieuw een geweldig Dorpsfeest Markelo neerzetten”, sluit Pruntel af.