Dorpsfeest Markelo: Frühshoppen op zondagochtend gaat door!

Zondag

Allemaal konden we eind april lezen dat Dorpsfeest Markelo 2020 definitief niet doorgaat. Tenminste, niet zoals we dat kennen: een (bom)volle feesttent met uitbundige feestvierders. Maar de organisatie heeft niet stilgezeten. Mede doordat de Corona-regelgeving versoepeld is, kunnen we met jullie delen: het Frühshoppen op zondagochtend gaat door!

Het Frühshoppen op zondagochtend in de Maarkelse feesttent is een vast programma-onderdeel. Het publiek kan zich vermaken met Maarkels cabaret, gecombineerd met een muzikale omlijsting. Maar hoe doe je dat zonder een tent? Juist: kijken naar alternatieven & creatief zijn!

Corona maakt creatief
En dat is dus precies wat er gebeurd is. Voorzitter Hilko Pruntel: “Corona dwong ons om opnieuw naar ons feest te kijken. Het positieve is dat het je ook (gedwongen) creatief maakt. Helemaal als je iets wilt organiseren als alternatief voor Dorpsfeest Markelo. Één van de activiteiten die we graag op het alternatieve programma wilden hebben, is het Frühshoppen. Alleen is dat zonder een feesttent wel wat lastiger” lacht Hilko.

Markelose horeca ondersteunen
Daarom besloot het bestuur om te kijken naar mogelijkheden binnen de richtlijnen. Hilko: “We hebben in Markelo veel horeca-ondernemers. Zij zijn inmiddels ervaringsdeskundige in het ontvangen van gasten binnen de Corona-maatregelen van onze overheid. We wilden snel in gesprek met hen: wat konden wij voor hen betekenen en misschien zij voor ons? We hadden vanuit de brainstorm met onze vrijwilligers al plannen en in samenwerking met een aantal horeca-ondernemers zijn we tot een hele gave oplossing gekomen”.

De Frühshop-carrousel
En wat is die oplossing? Dat het Frühshoppen doorgaat, maar dan net even iets anders.

Het Frühshoppen vindt namelijk plaats in vier (evenement)zalen van Markelo: Herberg de Pot, Restaurant en Feestlocatie de Poppe, Grand Café de Kroon & Zalencentrum de Haverkamp. Zij openen hun zalen op zondagochtend vanaf 10.00 tot 12.00 uur – wel op reservering vanwege de Corona-maatregelen- zodat er veilig “gefrühshopt” kan worden.

De Maarkelse Frühshopgroep, van wie de namen nog geheim blijven, treden tegelijk, in elke zaal ongeveer 15 minuten op en rijden daarna door naar de volgende zaal. Het maakt dus niet uit bij welke locatie je reserveert: uiteindelijk zie je alle cabaret van de Frühshopgroep voorbij komen.

De horeca organiseert, wij ondersteunen
De organisatie is in handen van de horeca. Maar “het Frühshoppen” zondagochtend an sich, is een Dorpsfeest Markelo-activiteit. Hilko Pruntel: “Eigenlijk moet je het zo zien: de horeca-ondernemers weten als beste hoe ze dit moeten aanpakken – kijkend naar bijvoorbeeld online-reserveren of 1,5 meter afstand houden. Maar onze vrijwilligers kunnen helpen met bijvoorbeeld het inschenken van koffie of mensen naar hun gereserveerde plek wijzen. Dat gaan we dus ook doen die zondagochtend”.

Kaartverkoop start op 8 augustus
Omdat het Frühshoppen binnen plaatsvindt, is reserveren noodzakelijk. Dus: wil je er graag bij zijn? Let dan goed op!

De online kaartverkoop gaat van start op zaterdag 8 augustus om 20.00 uur. Zet deze datum en link vast in je agenda: https://shop.mijnetickets.nl/stichting-dorpsfeest-markelo

Een kaartje koop je voor 2,50 euro (inclusief kopje koffie). De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Dorpsfeest Markelo.

Er zijn slechts 850 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!