Dorpsfeest bruist alsnog in Markelo – met afstand het leukste feestje van het jaar!

Donderdag | Vrijdag | Zaterdag | Zondag

Traditiegetrouw vindt in het laatste volle weekend van augustus het Dorpsfeest Markelo plaats. In verband met alle veiligheidsmaatregelen ziet dit feest er dit jaar compleet anders uit. Het Dorpsfeestbestuur heeft niet zozeer gekeken naar alles wat niet mogelijk is. Integendeel zelfs! Voorzitter Hilko Pruntel: ‘Samen met de verschillende commissies keken we de afgelopen maanden vooral naar wat wél mogelijk is. Wij zijn dan ook trots op de activiteiten, samenwerkingen en kleine initiatieven die ervoor gaan zorgen dat er in Markelo volgend weekend alsnog een echt ‘Dorpsfeest-gevoel’ heerst.’

Dorpsfeest Markelo geeft een rondje (donderdag-zondag)
Vanaf donderdagavond tot en met zondagmiddag, het hele Dorpsfeestweekend dus, is een herkenbaar Dorpsfeestteam op pad om rondjes uit te delen met de speciale barfiets! De afgelopen weken is aan Markeloërs de vraag gesteld: ‘Wie gun jij een rondje?’. Dit weekend worden de genomineerden verrast met een rondje van Dorpsfeest Markelo. Natuurlijk zijn foto’s van deze bezoeken terug te vinden op onze Facebook en Instagram-pagina.

Opening Dorpsfeestweekend (vrijdag)
Er staat geen tent en dus komt er geen fysiek borreluurtje waarmee het Dorpsfeest Markelo normaal gesproken officieel wordt afgetrapt. Maar Hilko laat het er niet bij zitten: hij neemt op originele wijze vrijdagmiddag het ‘podium’ om het weekend  te openen. Kleine tip van de sluier: houd onze Facebook- en Instagram pagina in de gaten.

SuperKoele FestiFun (zaterdag)
In samenwerking met Openluchttheater de Kösterskoele wordt er voor kinderen t/m 9 jaar een SuperKoele FestiFun georganiseerd. ‘Alle kinderen in Markelo een hele vrolijke, stralende, dikke glimlach bezorgen!’ Dat is het doel van de FestiFun-commissie van Dorpsfeest Markelo. En dat is precies wat ze gaan doen volgende week zaterdag met een vrije inloop tussen 10.00-13.00 uur in het openluchttheater de Kösterskoele in Markelo (ingang zwembadzijde). Aan alle begeleiders van 18 jaar en ouder wordt gevraagd zich in verband met de veiligheidsmaatregelen rondom corona zich te registreren. Informatie hierover is hier te vinden.

Frühshoppen (zondag)
Waar een klein dorp groot in is? In SAMENWERKING! Dorpsfeest Markelo heeft samen met de Markelose horeca-ondernemers Grand Café De Kroon, Restaurant en Feestlocatie De Poppe, Zalencentrum De Haverkamp en Herberg de Pot de “Frühshopcarroussel” bedacht. Binnen een mum van tijd waren de 850 beschikbare kaarten voor de zondagochtend uitverkocht.

De organisatie is in handen van de horeca, maar het Frühshoppen ansich is een Dorpsfeest Markelo-activiteit. De Maarkelse Frühshopgroepen, van wie de namen geheim blijven, treden tegelijk, in elke zaal ongeveer 15 minuten op en rijden daarna door naar de volgende zaal. Zo kan Markelo als vanouds genieten van de laatste Markelose grappen en grollen!

Thuis nagenieten
KV producties uit Goor is zondagmorgen in Markelo aanwezig om de optredens tijdens het Früshoppen te registreren. Vanaf zondagavond komt er iedere avond een optreden online en wordt deze ook gepost op onze officiële FB-pagina @Maarkelsfeest. Zo kan iedereen de optredens rustig thuis nakijken en iedereen die geen kaart had alsnog genieten van de Markelose grappen en grollen!

Volg @Maarkelsfeest: het officiële account
Dit jaar is de huisstijl van het Dorpsfeest Markelo opgefrist. Dit betekende ook een vernieuwde website en zelfs een compleet nieuwe Facebook en Instagrampagina. Omdat de naam Dorpsfeest Markelo niet meer beschikbaar was, heeft het bestuur gekozen om de naam @Maarkelsfeest op Facebook en Instagram te gebruiken. De naam @Maarkelsfeest is niet voor niets gekozen: dit is de naam die bijna iedereen gebruikt voor ons mooie feest… de geuzennaam waar we trots op zijn!

Volg dus deze pagina’s en blijf zo op de hoogte van alle nieuwtjes en updates. Zo mis je niets van alle gave initiatieven dit weekend.

Horeca Markelo
Horeca Markelo staat dit weekend ook niet stil. In veel Markelose horecagelegenheden bruist het aankomend weekend. Naast de samenwerking met Dorpsfeest Markelo rondom het Frühshoppen worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo is er een uitgebreid muzikaal programma op een groots terras op de parkeergelegenheid van De Haverkamp en ook de Kroon heeft vele muzikale optredens op een speciaal gebouwd podium op het Kaasplein en Bistro de Tasca organiseert op zaterdag en zondag concerten. Café Het Wapen van Markelo, doet dit weekend waar het goed in is: Lekker eten en drinken verzorgen aan alle feestgangers. Zoals de veiligheidsmaatregelen voorschrijven zijn al deze activiteiten op reservering.