Aangepast Dorpsfeestprogramma in verband met coronavirus

Het Dorpsfeest Markelo is -in deze situatie gelukkig- nog ver weg. Toch is het helaas onvermijdelijk nu al maatregelen te treffen met betrekking tot het programma voor Dorpsfeest Markelo 2020 in verband met de gevolgen van het coronavirus. Het bestuur van Dorpsfeest Markelo en de verschillende commissies hebben nauw contact gehad de afgelopen periode en in het bijzonder de dagen na de extra afgekondigde maatregelen. Met pijn in het hart moet het bestuur samen met de biljart- en optochtcommissie nu bekendmaken dat er dit jaar geen biljarttoernooi en geen optocht op zondag plaatsvindt.

Thuisblijven en afstand houden

Zware besluiten, maar gezien de huidige situatie waarin wij ons allemaal bevinden, een onontkoombaar besluit. “Thuisblijven” is het motto voor iedereen, en de horeca en andere midden- en kleinbedrijven zijn gesloten. Er zijn zorgen over onze gezondheid, maar ook over onze toekomst. Duidelijk geen ingrediënten voor het houden van een biljartcompetitie of het bouwen van wagens, immers thuisblijven en afstand houden is momenteel het devies.

Voorzitter van het Dorpsfeest Markelo, Hilko Pruntel: “Hoewel wij beseffen dat de teleurstelling misschien groot is, gaat Dorpsfeest Markelo er vanuit dat er begrip is voor deze moeilijke beslissing. Wij vinden het als bestuur en commissies onze verantwoordelijkheid om dit besluit nu te nemen. Om duidelijkheid te scheppen voor deelnemers van het biljarttoernooi en om investeringen en onnodige kosten voor de buurten en vrije wagens te voorkomen. Natuurlijk werken we met alle commissies keihard door aan een aangepast programma voor als de strijd rondom het coronavirus hopelijk begin zomer gewonnen is. Want Dorpsfeest Markelo 2020 staat op dit moment nog steeds op de agenda!