Aandacht voor verkeersveiligheid vóór en tijdens Dorpsfeest Markelo

Het grote aftellen is nu echt begonnen… het Dorpsfeest Markelo gaat bijna van start! De organisatie zet de laatste puntjes op de spreekwoordelijke “i”. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, neemt Dorpsfeest Markelo in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente een aantal (nieuwe) verkeersmaatregelen. Daarbij is jullie medewerking van groot belang. Waar moet je op letten?

Nu het feest bijna van start gaat -en daarmee ook de opbouw vanaf aanstaande maandag- zijn een aantal wegen en/of pleinen minder of zelfs helemaal niet toegankelijk. Houd daarom rekening met (extra) oponthoud als je in de dorpskern van Markelo wilt komen.


Parkeerverboden
Ook zijn er op verschillende momenten parkeerverboden van kracht. Vorig jaar viel dit niet iedereen op, waardoor bijvoorbeeld de calamiteitenroute via het Kerkplein tijdens de optocht niet toegankelijk was.

Dit is niet alleen gevaarlijk, maar het kan je ook duur komen te staan: overtreders van het parkeerverbod riskeren namelijk een boete van 95 euro. Dat bedrag kun je beter uitgeven aan andere dingen tijdens het Dorpsfeest, toch?


Bereikbaarheid winkels en OBS de Zwaluw
Omdat de Grotestraat vanaf vrijdag 14:00 op slot gaat, zijn de winkels in de kern bereikbaar via de Bergweg/Kerkplein of Burgemeester de Beaufortplein. Let goed op de omleidingsborden. Basisschool de Zwaluw is het beste te bereiken via de Stationsstraat of via de Bergweg.

Maandagmorgen, wanneer de scholen weer van start gaan, is de Grotestraat weer vrij voor doorgaand verkeer. De winkels in de kern zijn dan ook weer normaal bereikbaar. Houd er echter wel rekening mee dat het Pastoriepad en het Kaasplein nog afgesloten zijn tot en met woensdag 28 augustus.

Wil je geen inkoopstress voor het Dorpsfeest? Doe dan je boodschappen vóór vrijdag 14.00 uur. Kun je ook mooi op tijd naar het Borreluurtje in de tent!


OVERZICHT

Kijk op de volgende pagina’s voor een volledig overzicht van alle wegafsluitingen & parkeerverboden:

Totale overzicht verkeersmaatregelen & parkeerverboden

Overzicht afsluitingen dorpskern