Dankwoord Henk Bussink

Markelo kijkt terug op een onvergetelijk Dorpsfeest weekend.
Het dorpsfeest 2016 ligt weer achter ons.
Met het begin op de woensdag in een volle zaal bij de Haverkamp, hebben we tijdens de seniorenmiddag kunnen genieten van Gerrit Welmer en Dinand Leferink, de toneelgroep Herike Elsen, Liset en Erik Dollekamp samen met DaWeekNie, een mix van humor, Nederlands- en Duitstalige muziek.

De biljartfinale, traditioneel op donderdagavond, vond plaats bij het Wapen van Markelo. Veel Markeloërs hebben hier kunnen genieten van mooie finales, met als winnaars Marit Fonhof en Bart Schreurs. Veel bezoekers hebben zich prima vermaakt op het terras, waar een groot scherm was geplaatst, dus buiten was het biljarten ook te volgen.
En dan de vrijdagmiddag, de Trap ‘m An Party, met ook dit jaar de Markelose gelegenheidsband DatWeekNie. Dit staat alweer voor het tweede jaar op rij garant voor een hele gezellige middag. Voor veel Markeloërs is de tent en Markelose muzikanten een hele goede combinatie. Met de band PPM ging het daarna nog door tot in de kleine uren.
Zaterdagmorgen was de tent voor de kinderen. Het jeugdcircus Caroly uit Goor zorgde voor veel gespannen gezichten, van zowel de kinderen als ook de ouders, oma’s en opa’s. Tot en met de laatste act bleef iedereen aandachtig kijken naar de verrichtingen van de kinderen die bij het jeugdcircus zijn.
Op zaterdag staat het vogelschieten op de agenda. Ramon Morsink werd al vroeg in de ochtend van huis opgehaald door de vogelschietcommissie en “de Grösmeijers”. Het was een erg gezellig begin van de dag. Ramon droeg later op de dag de titel over aan Gerrit Vruwink. Gerrit is geen onbekende bij het vogelschieten, Gerrit is namelijk al voor de derde keer Schutterskoning. Na de huldiging in de tent werd het dorpsfeest voortgezet in de tent met de band Wahnsinn. Dit resulteerde in een waanzinnige gezellige middag. ’s Avonds waren het de Euro’s die samen met de jeugdige feestgangers de tent op zijn grondvesten deed schudden.
Tijdens het frühschoppen op zondagmorgen werden bekende en minder bekende Markeloërs in de spotlights gezet. De drie duo`s, Rudi Bussink & Alexander Daalwijk, Henny Klein Twennaar & Wim Greven en William Potman & Arie Lodeweges verzorgden op geheel eigen wijze hun conferences. Dit zorgde voor een afwisselend programma dat muzikaal werd begeleid door “de Grösmeijers” met zang van Liset Dollekamp, Gerrit Welmer en Andre Brinkers.
Op zondagmiddag hebben we weer kunnen genieten van een geweldige optocht. Mede door de mooie weersomstandigheden was het publiek massaal naar Markelo gekomen.
De prijsuitreiking van de optocht vond plaats in de tent, het was de Rijssenseweg die met de eerste prijs van de jury naar huis ging. De Perfect Showband zorgde voor een onvergetelijke avond, volop feest en gezelligheid. Een feest zoals een feest hoort te zijn.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, waarin de samenhorigheid ook dit jaar weer hoog in het vaandel stond.
Markelo, nogmaals bedankt voor dit geweldige weekend!
Namens het Dagelijks Bestuur Stichting Dorpsfeest Markelo,
Henk Bussink