Vrije wagens & loopgroepen

Opgave vrije wagens en loopgroepen
Het zijn niet alleen de themawagens die invulling geven aan de optocht van Markelo. Ook de vrije wagens en loopgroepen zijn een zeer welkome aanvulling op dit evenement tijdens het Dorpsfeest. Vriendenclubs, verenigingen, scholen, collega’s het maakt niet uit; als het merendeel van de deelnemers maar in Markelo woont, kunnen deelnemen met een vrije wagen of een loopgroep aan de optocht van Dorpsfeest Markelo. Ook promotiewagens kunnen deelnemen aan de optocht. Wil je meer informatie over de deelname aan de optocht met een vrije wagen of loopgroep, neem dan contact op met de optochtcommissie via e-mail:  optocht@dorpsfeestmarkelo.nl

Deelnameformulier
Deelname aan de optocht in de categorie vrije wagens en loopgroepen staat open voor  groepen waarvan (het merendeel van) de leden in Markelo wonen en is alleen mogelijk met een voor de Markelose optocht zelfgebouwde wagen. Gehuurde of gekochte wagens die elders aan een optocht hebben deelgenomen, zijn uitgesloten.

Afspraken & Aandachtspunten voor deelnemers aan de optocht
Om ervoor te zorgen dat de optocht voor iedereen goed en veilig verloopt, zijn er een aantal afspraken en aanwijzingen voor het bouwen van een optochtwagen en voor de deelname aan de optocht. Deze zijn deels tot stand gekomen door de afspraken die de buurten van de Stichting Dorpsfeest Markelo samen hebben gemaakt. Maar ook door de verplichtingen vanuit de wet- en regelgeving, vergunningsvoorschriften en praalwagenverzekering. Een overzicht van deze “Afspraken & Aandachtspunten vind je op deze site bij de pagina Optocht – Algemene info. Stichting Dorpsfeest Markelo zorgt in samenwerking met de Vereende voor een praalwagenverzekering voor de themawagens en vrije wagens. Dit geldt niet voor loopgroepen. De kosten van deze verzekering worden door de Stichting Dorpsfeest Markelo betaald. Zorg dat je op de hoogte bent van deze afspraken voordat je gaat bouwen.

Vrije wagens ontvangen een voorschot op het prijzengeld, zodra het compleet ingevulde deelnameformulier is verstuurd en deze is verwerkt door de Optochtcommissie. Doe je toch niet mee aan de optocht, dan moet dit voorschot worden teruggestort. Het resterende prijzengeld wordt zo snel mogelijk na het Dorpsfeest overgemaakt.

Links: Verzekering Praalwagen 2019 en Afspraken en aandachtspunten

 

DEELNAMEFORMULIER Vrije Wagens & Loopgroepen 2019