Thema

Het centrale hoofdthema voor 2018 is:

“THEATERTOUR”

Op 7 februari is het thema van de optocht 2018 bekend gemaakt. Tijdens een druk bezochte trekkingsavond bij De Haverkamp met maar liefst 12 buurten, heeft de optochtcommissie  het thema onthuld: Theatertour.

Op 7 februari werden de buurten door de optochtcommissie verrast met het onthullen van alleen maar het hoofdthema. Dit jaar voor het eerst geen subthema’s, maar alleen een hoofdthema “Theatertour”. De buurten hadden tot 1 juni de tijd om hun definitieve subthema door te geven.  Inmiddels zijn alle definitieve subthema’s bekend en wordt er in de meeste buurten al hard gewerkt aan de wagens. Het belooft weer een zeer afwisselende optocht te worden met ongetwijfeld verrassende elementen.

Overzicht subthema’s:

1 Koekoek Belle en het Beest
2 Beusbergen Charlie and the chocolate factory
3 Herike-Elsen War of the World
4 Molenbuurt/Prinsessenbuurt De Premiere discofever
5 Dijkerhoek Openluchttheater
6 De Esch Charivari (volksgericht vermaak)
7 Achterhoek Poppentheater/marionetten
8 Goorseweg The Lion King
9 Anholtskamp Bassie & Adriaan
10 Stokkum Alice in Wonderland
11 Rijssenseweg Straattheater
12 Markelosebroek Asterix en Obelisk en de romeinen

 

Creatieve ochtend

Op zaterdagmorgen 14 april organiseert de optochtcommissie in samenwerking met de creatieve commissie een creatieve ochtend. De buurten kunnen dan al met hun gekozen subthema aan de slag om een maquette of schets te maken. Of als ze nog niet zover zijn, te brainstormen met leden van de creatieve commissie. En er worden een aantal demonstraties aangeboden met verschillende bouwtechnieken die goed van pas komen met het wagenbouwen.