Biljartkoning- of koningin 2020 worden? Inschrijven kan nu!

Altijd al de droom gehad om Koning of Koningin te worden? Grijp dan nu je kans, want de strijd om de titel “Biljartkoning en Biljartkoningin” barst weer los! De inschrijving voor het Koningsbiljarten 2020 is vanaf vandaag gestart. De eerste speelavond van de voorrondes is in de week van 13 april. En je kunt de altijd drukbezochte grote finale ook alvast in je agenda noteren: deze is op 27 augustus bij Dieka van de Kruusweg. Dit jaar wordt de indeling van het programma wel anders dan voorgaande jaren.

Bij trouwe bezoekers zit het er al helemaal ingebakken: op de donderdagavond voorafgaand aan het Dorpsfeest, is de grote biljartfinale. Op deze avond wordt bekend wie zich een jaar lang Biljartkoning en Biljartkoningin mag noemen. De finale is een drukbezochte avond die (gelukkig) ook meer nieuwe bezoekers trekt – en dat merkt ook de biljartcommissie. Een veelgehoord geluid is dan ook dat de ontknoping van de biljartfinale sneller moet verlopen.

Rudy Lodeweges, voorzitter van de biljartcommissie, licht toe: “Vorig jaar duurde de laatste finale tot ver na middernacht. We snappen uiteraard dat hiermee de ontknoping voor velen (te) lang op zich laat wachten. Daarom hebben we programma aangepast”. Hoe ziet dat er concreet uit?

  • De halve-finales worden eerder gespeeld, namelijk op een avond voorafgaand aan de finale (en dus niet meer op de finale-avond zelf).
  • De finale-avond begint met de wedstrijden om de plaatsen 3 en 4. Aansluitend hierop volgen de finales. Hierdoor wordt het aantal partijen tijdens de finale-avond verminderd van 6 naar 4, zodat de ontknoping sneller gaat.


Reglement
Van april tot en met juli vinden de voorrondes plaats in de deelnemende cafés. Dit jaar spelen de deelnemers in verschillende groepen die op basis van moyennes ingedeeld worden. Dus: hoog tegen hoog, laag tegen laag.

We spelen met het zogenaamde “afvalsysteem”: de verliezer van de betreffende partij is direct uitgeschakeld. We loten in bij zowel de dames als bij de heren op het moment dat er een oneven aantal deelnemers overblijft.

Uiteraard moeten alle deelnemers het gehele toernooi woonachtig zijn in Markelo om kans te maken op de titel van Biljartkoning of Biljartkoningin 2020.

Opgeven
Voldoe je aan het reglement en wil je je opgeven? Dat kan op drie manieren:

  1. Via onderstaand inschrijfformulier
  2. Bij de deelnemende cafe’s (De Haverkamp, De Kroon, Dieka v/d Kruusweg, Toornsmit, café Vennebekken en Wapen van Markelo)
  3. Per e-mail via biljarten@dorpsfeestmarkelo.nl

Als je je per e-mail opgeeft, geef dan in ieder geval de volgende gegevens door:

  • Naam
  • Moyenne (indien aanwezig)
  • Telefoonnummer (bij voorkeur mobiel nummer)


Je kunt je opgeven tot en met 15 maart aanstaande.

NB: bij deelname ga je akkoord met het feit dat de biljartcommissie de naamgegevens en telefoonnummers delen met de overige deelnemers van het toernooi in 2020.